«Να μας βοηθήσει ο ΑΡΗΣ, για να τον βοηθήσουμε…»

από AllAboutARIS

«Η διοίκηση πρέπει να διορθώσει τα λάθος που υπάρχει και να προχωρήσει την τροποποίηση αποδοχών»

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” στο LIBERO 107,4, φιλοξενήθηκε ο νομικός, Μηνάς Λυσάνδρου, αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε με πρώην παίκτες της ομάδας και τις φορολογικές τους δηλώσεις, λόγω της παρακράτησης φόρου που δεν δηλώθηκαν από την ΠΑΕ ΑΡΗΣ για το φορολογικό έτος 2013.

Στην πρώτη του τοποθέτηση, ανέφερε: «Υπάρχει ένα ζήτημα που έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο των φορολογικών δηλώσεων των παικτών. Υπάρχουν δύο επίπεδα που μπορούμε να μιλήσουμε. Το άμεσο, ώστε να καταλάβει ο κόσμος το πρόβλημα για τον ΑΡΗ και τους παίκτες. Το άλλο είναι το έμμεσο, συνυφασμένο με την επόμενη μέρα. Δηλαδή τι ζημιά μπορεί να προκαλέσει η μη επίλυση του προβλήματος.

Πρώην παίκτες, τουλάχιστον αυτοί που εγώ εκπροσωπώ πήγαν να υποβάλλουν τις φορολογικές του δηλώσεις και δεν δηλώθηκε η παρακράτηση φόρου από την ΠΑΕ, με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, κάτι που δεν είναι υποχρεωμένοι να κάνουν. Αυτά έπρεπε να τα καταβάλει η ΠΑΕ, να τα δηλώσει ως παρακράτηση, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Για το γεγονός ότι αυτό το πρόβλημα προέκυψε στους παίκτες και όχι την ομάδα: «Η φορολογική δήλωση είναι ατομική. Υπάρχει μία ταυτοποίηση στοιχείων. Σε αυτές τις βεβαιώσεις όμως δεν περιλαμβανόταν η παρακράτηση φόρων που έπρεπε να γίνει στα συμβόλαια των παικτών».

Για τη διοίκηση που αφορά το εν λόγω ζήτημα: «Επειδή υπάρχει μία συνήθεια να αλλάζουν διοικήσεις, αφορά το 2013».

Για τους παίκτες που αφορά το εν λόγω ζήτημα και αν αυτοί έχουν πάρει αυτά τα πόσα: «Θα ήθελα να μην αναφέρω τα ονόματα τους, επειδή είναι λεπτά ζητήματα. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχουν πληρωθεί ενώ όσοι έχουν πάρει, είναι ανάξια λόγου».

Για το ποσό που αφορά τους δικούς του παίκτες: «Οι δικές μου περιπτώσεις είναι κοντά στις 100 χιλιάδες ευρώ. Έχω οκτώ παίκτες».

Για το τι μπορεί να γίνει από εδώ και πέρα: «Η ερώτηση είναι λίγο επικίνδυνη, γιατί ανοίγει μεγάλη συζήτηση. Δυστυχώς είναι μία αλυσίδα που καταλήγει στον τελευταίο κρίκο και στο ΑΦΜ και σε ποιον αντιστοιχεί. Δηλαδή στον παίκτη. Χωρίς να έχουν εισπράξει, καλούνται να καταβάλουν κάποια χρήματα.

Οι κανονισμοί σε τέτοια θέματα είναι πολύ συγκεκριμένοι. Μία δικαστική απόφαση, αθλητική, όταν είναι τελεσίδικη, πρέπει να εκτελεστεί εντός 60 ημερών. Αν δεν πληρώσει η ΠΑΕ, τότε νομιμοποιείται ο καθένας να υποχρεώσει την ομάδα να πληρώσει. Μπορεί να καταθέσει ενώπιον του διαιτητικού δικαστηρίου αίτηση για επιβολή ποινών.

Στη Φούτμπολ Λιγκ υπάρχει μνημόνιο., αλλά δεν ξεκαθαρίζεται πότε θα εκτελεστεί η ποινή και η δοσοποίηση. Καταθέτεις την αίτηση για επιβολή ποινών. Αν δεν πληρωθείς, καταθέτεις ακόμη μία αίτηση και αν πάλι δεν υπάρξουν πληρωμές, τότε παγώνουν τα πάντα».

Για την στρατηγική της πλευράς των παικτών πάνω σε τέτοια θέματα: «Δεν είναι θέμα αν θα κόψεις την ελπίδα σου ή όχι, αλλά στρατηγικής. Αν έμπαινε ο ΑΡΗΣ στο άρθρο 99, θα υπήρχαν οι βεβαιώσεις στο taxis, οι παίκτες θα πλήρωναν και δεν θα μπορούσαν να πιέσουν, επειδή ο ΑΡΗΣ θα προστατευόταν. Δεν είναι να ρίξω τον ΑΡΗ, αλλά να τον πιέσω».

Για το αν έχει μιλήσει με τον Πάνο Στεφανίδη: «Εχουμε μιλήσει πολλές φορές. Δεν μπορώ να ακυρώσω την διάθεση του για την επίλυση του προβλήματος. Είναι δεδομένη. Είναι ειλικρινής, αλλά παραμένει διάθεση. Η διοίκηση πρέπει να διορθώσει τα λάθος που υπάρχει και να προχωρήσει την τροποποίηση βεβαίωσης αποδοχών».

Για το τι βλέπει να γίνεται σχετικά με τις συμφωνίες με πρώην παίκτες: «Αν δεν λυθεί αυτό το πρόβλημα, τότε δεν νομίζω πως θα υπάρξουν συμφωνίες με κάποιους παίκτες. Οι ποδοσφαιριστές θέλουν να μην πληρώσουν κάτι που δεν τους αναλογεί. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να μας βοηθήσει πρώτα, ώστε να τον βοηθήσουμε».

Για το αν βλέπει μέλλον στον ΑΡΗ: «Με δεδομένο ότι οι παίκτες στους οποίους ο ΑΡΗΣ οφείλει χρήματα, είναι εξαιρετικά παιδιά, θεωρώ πως αν η διάθεση που επιδεικνύει αυτή τη η ΠΑΕ και οι δεσμεύσεις μεταττραπούν σε πράξεις, η ομάδα έχει καλύτερη μέρα».

Προτεινόμενα Άρθρα