Άνοδος δώδεκα θέσεων

από AllAboutARIS

Στις πρώτες πενήντα θέσεις πλέον η εθνική μας ομάδα.

Μία ακόμα άμεση συνέπεια της συμμετοχής της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας είναι ότι για πρώτη φορά μετά από μία τέτοια διοργάνωση και θα καταφέρει να κρατηθεί ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη αλλά και θα ξαναβάλει από κάτω χώρες όπως την Ιταλία και την Αγγλία που μας είχαν προσπεράσει πριν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου!

Ο λόγος φυσικά δεν είναι άλλος από την πολύ καλύτερη παρουσία της Εθνικής μας στα γήπεδα της Βραζιλίας σε σχέση με παραδοσιακές δυνάμεις του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Η Εθνική μας θα είναι λογικά οριακά πάνω από τους Ιταλούς, αλλά με μεγάλη διαφορά από τους Αγγλους που αναμένεται να κατρακυλήσουν στο FIFA ranking.

Δώδεκα θέσεις στη συνολική βαθμολογία των 20 Μουντιάλ ανέβηκε η εθνική μας ομάδα μετά την παρουσία της στη Βραζιλία και την τελευταία ισοπαλία με την Κόστα Ρίκα. Η Εθνική μας ξεκίνησε τη διοργάνωση με βάση την επίσημη βαθμολογία της FIFA από την 61η θέση (κάτω και από τη Νέα Ζηλανδία) με 3 βαθμούς (που πήρε στο προηγούμενο Μουντιάλ με τη νίκη επί της Νιγηρίας) και έφτασε στους οχτώ μετά την τρίτη συμμετοχή της και στην 49η θέση της συνολικής βαθμολογίας.

Μετά από τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ έφτασε τους 10 αγώνες με 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τελευταία στην πρεμιέρα από την Κολομβία.

Προτεινόμενα Άρθρα