Στα 33εκ ευρώ το… φέσι του Μέσι

από AllAboutARIS

Ο Μέσι τα «σπάει» στο Μουντιάλ, ειδικά μετά το γκολ «σφραγίδα» της μοναδικής του ευστροφίας και ποδοσφαιρικού οίστρου, που πέτυχε κατά του Ιράν, στην εκπνοή του αγώνα και ουσιαστικά χάρισε την πρόκριση της Αργεντινής στην επόμενη φάση.

Τα «σπάει» και τα «σκάει» όμως και στο ισπανικό δημόσιο, λόγω φοροδιαφυγής, αφού, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της “Marca”  καλείται ο «καπιτάνο» της Αργεντινής και ηγέτης της Μπαρτσελόνα, να πληρώσει το ποσό των 32,9 εκατομμυρίων ευρώ στο Υπουργείο Οικονομικών. Messi para hacienta…όπως λέει κι ο τίτλος της Marca.

Όλα αυτά ξεκίνησαν από την  υπόθεση της φοροδιαφυγής των 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, ένα ποσό που προέρχεται από τα διαφημιστικά έσοδά του, με αποτέλεσμα να φθάσει στα δικαστήρια. Εκεί αθωώθηκε ως προς το ποινικό μέρος, αλλά όχι ως προς την οικονομική ευθύνη, που πρέπει να αποδώσει τα «χρεωστούμενα» στο κράτος της Ισπανίας.
Συγκεκριμένα ο Λίονελ Μέσι, όπως αναφέρει η Marca, υποχρεώθηκε να κάνει φορολογικές δηλώσεις, για τα εν λόγω έσοδα, τόσο για το 2010, το 2011, όσο και για το 2012, με αποτέλεσμα οι οφειλές του να φθάσουν στα 25 εκατομμύρια ευρώ. Κι όχι μόνον αυτό, αφού προστέθηκε και πρόστιμο – εγγύηση 5,2 εκατομμυρίων ευρώ, συν ένα για τα 4,1 εκατομμύρια ευρώ, που φθάνει στα 65%, ήτοι στα 2,7 εκατομμύρια.

Όλα αυτά μαζί …οδηγούν τον Μέσι στο ποσό των 32,9 εκατομμυρίων ευρώ, που πρέπει να ξοφλήσει μέχρι το 2018, ξεκινώντας άμεσα τις πληρωμές, με την επιστροφή του στην Ισπανία, μετά το Μουντιάλ και τις διακοπές. Με λίγα λόγια θα κάνει πρεμιέρα φέτος στην σεζόν της «πριμέρα ντιβιζιόν», πληρώνοντας τα σπασμένα των περασμένων ετών.

Προτεινόμενα Άρθρα