Η αξιολόγηση των "ωφέλιμων" και οι… παγίδες

από AllAboutARIS

Ο νέος προπονητής του ΑΡΗ θα περάσει αρκετές ώρες… αξιολογώντας το υπάρχον δυναμικό

Στο πιο δύσκολο κομμάτι των πρώτων του ημερών, ως προπονητής του ΑΡΗ, βρίσκεται ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο νέος τεχνικός των “κίτρινων” έχει ξεκινήσει την αξιολόγηση του υπάρχοντος ρόστερ, έχοντας κατ` ιδίαν επαφές με ποδοσφαιριστές, προκειμένου να διαπιστώσει, εάν οι σκέψεις του ταυτίζονται με εκείνες των ποδοσφαιριστών. Οπως ανέφερε και ο ίδιος, πρόκειται για το στάδιο, μέσα από το οποίο θα φανεί ποιοι μπορούν να χαρακτηριστούν “ωφέλιμοι” και ποιοι όχι.

Η αξιολόγησή τους είναι σε άμεση συνάρτηση με το οικονομικό και το μπάτζετ, που θα έχει να διαχειριστεί ο Καλαϊτζίδης, γι` αυτό και κάθε του κρίση θα προέλθει μέσα από αυστηρά κριτήρια και αρκετή… ανάλυση, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν λάθη.

Είναι λογικό ότι σε περίπτωση, για παράδειγμα, αποχώρήσης συγκεκριμένων παικτών, θα μείνουν κενές θέσεις, οι οποίες πρέπει να πλαισιωθούν από νέους. Τί θα συμβεί, όμως, στην περίπτωση, που δεν υπάρξουν οι πόροι, για να έρθουν οι ποδοσφαιριστές, που θα έχει επιλέξει ο Έλληνας τεχνικός; Η απάντηση δόθηκε παραπάνω και έχει να κάνει με τον προσεκτικό χειρισμό του υπάρχοντος δυναμικού.

Σύμφωνα με τα -μέχρι τώρα- δεδομένα, η διαδικασία της αξιολόγησης θα διαρκέσει έως τα τέλη Ιουνίου, διάστημα ικανό να ληφθούν οι, όσο το δυνατόν, ορθότερες αποφάσεις.

Από εκεί και πέρα, ο 57χρονος κόουτς περιμένει να δει και ποια θα είναι τα δεδομένα, που θα ισχύσουν όσον αφορά τις μεταγραφές παικτών, άνω των 24 ετών, αλλά και τους ξένους, τους οποίους έχει δικαίωμα να αποκτήσουν οι “κίτρινοι”.

Προτεινόμενα Άρθρα