"Και εμείς θέλουμε τη Β`, αλλά δεν γίνεται να χαθεί άλλος χρόνος"

από AllAboutARIS

"Μιλάμε για δύο χρόνια φυλακή, αλλά θα δουλέψουμε προς όλες τις κατευθύνσεις"

Στο στούντιο του “Libero 107,4” και την εκπομπή “AllAboutARIS On Air” φιλοξενήθηκε ο Περικλής Τράιος, σε μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με το πλάνο του Γιώργου Γαλανού για τον ΑΡΗ.

Ο άμεσος συνεργάτης του Θεσσαλονικού επιχειρηματία μίλησε για το σχέδιο που έχουν καταρτήσει για το ποδοσφαιρικό τμήμα, απαντώντας παράλληλα και στις ερωτήσεις του κόσμου.

Αναλυτικά: 

Για τη σεζόν 2010-2011: “Δεν χρειαζόταν να δώσουμε 700 χιλιάδες για τον Τόχα εκείνη τη σεζόν. Ο Καστίγιο κόστισε 1 εκατ. και δεν ακούμπησε μπάλα. Γενικά έγιναν πολλά λάθη τότε και υπήρξε μία κατασπατάληση.

Για την απώλεια της Ευρώπης εκείνη τη σεζόν: “Επρεπε να βγεις στους δρόμους και να την απαιτήσεις. Βγαίνουν τα στημένα τέτοια εποχή και δεν κάνεις τίποτα. Είναι ηθικό το θέμα για τον σύλλογο. Ο πρόεδρος του 6ου κατηγορείται για συγκεκριμένα πράγματα και εγώ δεν θα κάνω τίποτα; Η όλη κατάσταση έληξε τον Οκτώβριο, αλλά δεν γίνεται να κάνεις σιέστα στα μπαρ. Εγώ θα έκανα δικαστήρια τη λίγκα και την ΕΠΟ για διαφυγόντα κέρδη”.

Για την άποψη του Super 3 σχετικά με την κατηγορία που θα παίξει η ομάδα: “Η ολότητα είναι ο ΑΡΗΣ. Μέσα σε αυτόν υπάρχει ο Super 3, που είναι ένα οργανωμένο υποσύνολο”.

Για τη σημερινή κατάσταση του ΑΡΗ: “Ο σύλλογος πάσχει από επιπολαιότητα και ανώριμες συμπεριφορές. Εχουμε βρεθεί στη Β` Εθνική τρεις φορές στη ζωή μας. Ο Γαλανός είπε στη συνέλευση πως κάποτε βγαίναμε 5οι και γινόταν χαμός έξω από τα γραφεία. Ο ΑΡΗΣ πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Η ιστορία θα γράψει πως ο πρόεδρος που έχει ρίξει δύο φορές την ομάδα, είναι ο Λάμπρος Σκόρδας. Βέβαια φέτος βοήθησε και ο Ηλιάδης”.

Οσον αφορά την πρόταση του Γαλανού: “Εμείς θέλουμε σήμερα ο Ριμπολόβλεφ να πάρει τον ΑΡΗ ή κάποιον να χρηματοδοτήσει την ομάδα για τη Β` Εθνική. Εμείς καθίσαμε δύο μήνες και σχεδιάσαμε κάποια πράγματα. Ο Γιώργος Γαλανός έχει ανεβάσει τη Νίκη Βόλου, ενώ έχει πετύχει και στον Ηρακλή. Ο Τάσος τον έπιασε και μίλησε το συναίσθημα. Στα επόμενα ραντεβού βάλαμε τα πράγματα κάτω με μολύβι και χαρτί. Αυτή τη στιγμή απαιτούνται 3 εκατ. Τα χρέη είναι 17 εκατ. και 12 προς τρίτους. Αυτά με έναν διακανονισμό χωρίς 106ια και άρθρο 99. Γιατί αυτές οι νομικές παγίδες, μπορεί να μας στερήσουν την άδεια.  Εμείς βάλαμε κάτω ένα ρεαλιστικό πλάνο. Κάναμε ένα πρότζεκτ”.

Για το γεγονός οτι η πρόταση Γαλανού έχει ενεργοποιήσει γενικά τον μηχανισμό του ΑΡΗ: “Ναι, αλλά έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος. Μιλάμε για ανώνυμη εταιρία. Εκαναν ΓΣ μετόχων για να πάρουν αποφάσεις και να πάνε στο δικαστήριο;

Αυτή τη στιγμή υπάρχει το νομικό πλαίσιο για τη Γ` Εθνική. Αν ληφθούν αποφάσεις θα είναι ιστορικές θα τις πάρουν οι θεσμοί. Η Γ` Εθνική είναι επώδυνη, πληγώνει, αλλά είναι ένας δρόμος. Αν έχεις 2,5 εκατ. δεν πας στπ άρθρο 106ια, αλλά κάνεις έναν διακανονισμό με όλους. Αν τελικά όμως βρεθεί μία λύση για τη Β` Εθνική, εμείς θα είμαστε δίπλα στον οποίο έρθει, στρατιώτες.

Εμείς θέλουμε να μπουν φυλακή όσοι έκλεψαν. Το νομικό επιτελείο του Γιώργου είναι πολύ δυνατό. Πριν μία εβδομάδα υπογράφηκε η εκκαθάριση της ΑΕΚ. Αρα υπάρχει δεδικασμένο. Τώρα το θέμα είναι τι θα κάνουν οι πρώην παράγοντες, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να προηγηθούν.

Τώρα έγω για παράδειγμα ανοίγω το συρτάρι και έχω 20 ευρώ. Μου περισσεύει 1. Η Β` Εθνική είναι ένα βαρέλι χωρίς πάτο. Αρα πάμε στην εκκαθάριση και τη Γ` Εθνική. Εμείς θέλουμε τις προϋποθέσεις για τη Β` αλλά δεν γίνεται να χαθεί άλλος χρόνος. Οπως εσύ τράβηξες την ΑΕΚ με το άρθρο 44, τώρα η ΑΕΚ τραβάει εσένα”.

Μέσα στα σχέδια μας, βλέπουμε οτι ο ΑΡΗΣ θα φάει δύο χρόνια φυλακή. Αυτα τα δύο χρόνια λοιπόν πρέπει να δουλέψουμε προς όλες τις κατευθύνσεις. Πρώτο μας μέλημα είναι οι ακαδημίες και η πλήρη αναδιοργάνωση τους. Εχουμε έρθει σε συμφωνία με σωματείο της Θεσσαλονίκης, για να απορροφηθούν οι Κ-20 και Κ-17. Ο Καλαϊτζίδης ήταν ψηλά στη λίστα του Γαλανού, αλλά μιλήσαμε και με άλλους προπονητές. Το όνομα του έπεσε και στη συνάντηση που κάναμε με τους βετεράνους και υπήρχε θετικό κλίμα για αυτόν. Το θέμα είναι ο ΑΡΗΣ στη Γ` Εθνική να έχει προπονητή Σούπερ Λιγκ”.

Προτεινόμενα Άρθρα