Τα «αγκάθια» της εκούσιας εκκαθάρισης

από AllAboutARIS

Τα δικαστήρια δύσκολα θα τα αποφύγει ο ΑΡΗΣ ακόμη και στην περίπτωση που αποφασιστεί η εκούσια εκκαθάριση.

Η πρόταση του Γιώργου Γαλανού αφορά αυτό ακριβώς. Για αρκετούς είναι ο μοναδικός δρόμος ώστε ο ΑΡΗΣ να απαλλαγεί από βάρη χρόνων και να ξεκινήσει από την αρχή έχοντας κάνει την αυτοκάθαρσή του. Ο λόγος για την εκούσια πτώση στη Γ΄ εθνική. Μπορεί να είναι μια επιλογή αλλά δεν είναι και δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. 

Καταρχήν δεν αποκλείει κανείς ότι δεν θα συρθεί ο ΑΡΗΣ και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων που έχει γίνει το αγαπημένο του… άθλημα. Και αυτό γιατί είναι εξαιρετικά πιθανόν μέτοχοι μειοψηφίας και οι παλαιοί διοικούντες (Σκόρδας, Ματθαίου, Ζαμπέτας,Αθανασιάδης) να προσβάλουν την απόφαση της ΓΣ των μετόχων της ΠΑΕ που θα αποφασίζει τη συμμετοχή στη Γ΄ εθνική.

Μια τέτοια δικαστική διένεξη θα μπορούσε να… τραβήξει μέχρι και δύο χρόνια για να τελεσιδικήσει. Θα μπορούσαν επίσης να προσβάλουν δικαστικά κάθε επιμέρους πράξη των δύο εκκαθαριστών με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί η εκκαθάριση πριν την άνοδο της ομάδας στη Β΄ Εθνική. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται αυτόματη αναβίωση των χρεών όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Λάρισα.

Σε αυτή την περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος ο ΑΡΗΣ να κάνει πρωταθλητισμό και να ανέβει τραίνο στη Φούτμπολ Λιγκ και μόλις το πετύχει να διαπιστώσει ότι παντρεύεται ξανά τα χρέη εξαιτίας των οποίων οδηγήθηκε στην εκούσια εκκαθάριση. Όλα αυτά τα αναφέρουμε για να αντιληφθεί ο κόσμος ότι όπως το 106ια έτσι και η εκούσια εκκαθάριση δεν είναι μια απλοϊκή διαδικασία και ενδέχεται να βρει πολλά εμπόδια ως την υλοποίησή της.

Προτεινόμενα Άρθρα