Τα "όπλα" της Κόλος και ο Λισένκο

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το περασμένο Σάββατο αρκετοί ήταν εκείνοι που κάθισαν να… τσεκάρουν την Κόλος Κοβαλίβκα, στο παιχνίδι πρωταθλήματος που έδωσε με την PFK Λβιβ.

Το ίδιο έκαναν και οι άνθρωποι του ΑΡΗ φυσικά, παίρνοντας παράλληλα στα χέρια τους και προηγούμενα παιχνίδια των Ουκρανών ώστε να τους μελετήσουν ενδελεχώς και να είναι έτοιμοι για το ματς της ερχόμενης Πέμπτης (17/09).

Οι Ουκρανοί είναι ελαφρώς πιο έτοιμοι από τους “κιτρινόμαυρους”, με ένα επίσημο ματς πειρσσότερο και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά όσον αφορά το παιχνίδι της. 

Eιδικά με όσα έδειξε στο παιχνίδι του περασμένου Σαββάτου, έδειξε ότι πρόκειται για μία ομάδα που έχει ταχύτητα στο παιχνίδι της και δημιουργεί χώρους στην αντίπαλη άμυνα. Μία ταχύτητα που προκύπτει όχι μόνο από τα τρεξίματα αλλά επίσης από την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και την ταχύτητα στις αποφάσεις από τους παίκτες της. 

Ο παίκτης που ξεχώρισε κόντρα στην PFK Λβιβ αλλά και γενικά την περσινή σεζόν για τους Ουκρανούς είναι ο Βολοντίμρ Λισένκο. Ο 32χρονος άσσος μπορεί να αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης αλλά και ως περιφερειακός, στις υπόλοιπες τρεις θέσεις γύρω από τον φορ. 

Σε 77 παιχνίδια με την Κόλος έχει 22 γκολ, με καλές ενέργειες τόσο μέσα στην περιοχή όσο και απ΄έξω, δοκιμάζοντας αρκετά συχνά τα καλά πόδια που φαίνεται να διαθέτει. Φέτος έχει ήδη δύο γκολ σε δύο συμμετοχές. 

Προτεινόμενα Άρθρα