Καλύτερα του χρόνου

από AllAboutARIS

Η καλύτερη χρονιά για να αποχωρήσει ο Βεζένκοφ από τον ΑΡΗ αν θεωρηθεί σκόπιμο να γίνει αυτό, είναι η επόμενη και όχι η ερχόμενη…

Το θέμα που βρίσκεται στο προσκήνιο τις τελευταίες μέρες στον μπασκετικό ΑΡΗ αναμφισβήτητα είναι το τι θα γίνει με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ. Ο 19χρονος αθλητής μπορεί να έχει ακόμη δύο χρόνια συμβόλαιο με τον ΑΡΗ ωστόσο η προσιτή ρήτρα -για ομάδες δυνατές οικονομικά- που υπάρχει κάθε άλλο παρά σίγουρο αφήνει το ενδεχόμενο παραμονής του στο “Nick Galis Hal” .

Γιατί έχει βγει αυτό το συμπέρασμα; Ο νεαρός φόργουορντ έμεινε στον ΑΡΗ πέρυσι κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Λόγω του… τραγικού νόμου που υπάρχει στην Ελλάδα για να ευνοούνται μονίμως Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ότι συμβόλαιο και να υπάρχει, αν υπάρχει πριν ενηλικιωθεί ένας παίκτης, παύει να ισχύει όταν κλείσει τα 18. Αυτός ο νόμος υπάρχει μόνο στο ελληνικό μπάσκετ και έχει δημιουργηθεί από τον Βασιλακόπουλο.

Παρότι οι προτάσεις ήταν πολλές από Ευρώπη και Αμερική με τις κατάλληλες κινήσεις από ΚΑΕ και Αγγέλου πείστηκε να παραμείνει και να υπογράψει ένα τριετές συμβόλαιο το οποίο όμως είχε και εξακολουθεί να έχει κυρίως όρους που δεν δίνουν το δικαίωμα στον ΑΡΗ να διαπραγματευτεί όπως θέλει το μέλλον του μεγαλύτερου περιουσιακού του στοιχείου. 

Ο ΑΡΗΣ του πρότεινε ένα συμβόλαιο με μεγαλύτερες οικονομικές απολαβές ώστε να μπει και μεγαλύτερη ρήτρα ωστόσο η πλευρά του αθλητή δεν το δέχθηκε. Δεν υπέγραφε αν η ρήτρα δεν ήταν από 200.00 ευρώ και κάτω. Τελικά οι «κιτρινόμαυροι» κατάφεραν να την πάνε στα 270.000 που είναι και αναλογικά με βάση τα χρήματα του συμβολαίου του (προέβλεπε 40 χιλιάρικα τον πρώτο χρόνο, 50 τον δεύτερο και 150 τον τρίτο και τελευταίο χρόνο).

Πλέον, μετά από μια γεμάτη χρονιά, ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και ανέβασε και άλλο την αγοραστική του αξία. Το ενδιαφέρον ομάδων δυνατών οικονομικά, τεράστιο. Τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Ευρώπη.

Παρόλο αυτά καμία επίσημη πρόταση δεν υπάρχει και φυσικά δεν έχει καλυφθεί ακόμη η ρήτρα από κανέναν. Ούτε από την Εφές, ούτε από Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό.

Οι δηλώσεις από πλευράς του αθλητή τις τελευταίες μέρες μόνο τυχαίες δεν είναι και φυσικά δεν γίνονται απλά με στόχο να… καλμάρει τον κόσμο της ομάδας. Αναγνωρίζει ότι ο ΑΡΗΣ τον ανέδειξε, ότι αυτός τον πίστεψε από νωρίς και του έδωσε με το… καλημέρα τις ευκαιρίες που έψαχνε.

Ξέρει πολύ καλά πως αν μείνει για ακόμη έναν χρόνο θα είναι και πάλι από τα… πρώτα βιολιά και θα βάλει στην… πλάτη δεκάδες ακόμη «γεμάτα» παιχνίδια.

Σε περίπτωση που θελήσει να φύγει από φέτος θα είναι ρίσκο γι’ αυτόν. Δύσκολα θα μπορέσει να του εγγυηθεί κάποια άλλη ομάδα τα 2/3, έστω του χρόνου συμμετοχής, που είχε την χρονιά που πέρασε.

Είναι βέβαιο πως αν μείνει στη Θεσσαλονίκη μία ακόμη χρονιά, θα ανεβάσει περισσότερο τις μετοχές του και ενδεχομένως να έχει και μεγαλύτερα οφέλη ο ΑΡΗΣ σε περίπτωση που του προταθεί αναπροσαρμογή του συμβολαίου του μεσούσης της χρονιάς.

Πάντως σε περίπτωση που αποφασίσει να μείνει, είναι σχεδόν απίθανο να μην πουληθεί ή να μην αποχωρήσει τη μεθεπόμενη χρονιά, καθώς θα τελειώνει το συμβόλαιό του και δεν θα υπάρχει λόγος να δώσει κάποιος τα χρήματα της ρήτρας. Επίσης στην τρίτη χρονιά οι δικές του απολαβές θα εκτοξευθούν από τις 50.000 ευρώ στις 150.000.

Προτεινόμενα Άρθρα