LIVE: Η συνέντευξη Τύπου του Γαλανού

από AllAboutARIS

Το AllAboutARIS βρίσκεται στο Hyatt και θα σας μεταφέρει σε ζωντανό χρόνο όσα έχει να πει ο Ελληνας επιχειρηματίας στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Επίσημα αναμένεται να τοποθετηθεί σε λίγη ώρα ο Γιώργος Γαλανός σχετικά με το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ ΑΡΗΣ. Αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχει προσέλθει στην αίθουσα του Hyatt, στην οποία βρίσκονται οι εκπρόσωποι του Τύπου.

Τo ΑllAboutARIS δίνει φυσικά το “παρών” και θα σας μεταφέρει σε ζωντανό χρόνο τα όσα έχει να πει ο Γιώργος Γαλανός στη συνέντευξη Τύπου…

19:35 Με πεντάλεπτη καθυστέρηση ξεκινάει η συνέντευξη Τύπου του κ. Γαλανού. Τον λόγο πήρε πρώτος ο Περικλής Τράιος.

“Κινηθήκαμε σωστά και καταστατικά. Μιλήσαμε με τον Ερασιτέχνη και τον πρόεδρο. Στο επόμενο μας ραντεβού ζητήσαμε να υπάρχουν και νομικοί, οι κ.κ. Γρόλλιος και Πετρετζίκης. Μετά ακολούθησε η συνάντηση με τους βετεράνους.

Το επόμενο βήμα ήταν η ΓΣ. Εκεί όπου πήγαμε, καταθέσαμε την πρόταση μας και είπαε αυτά που θέλαμε. Εμείς θέλουμε τον ΑΡΗ στη Β` Εθνική και να κάνει πρωταθλητισμό, ώστε να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία. Είναι τραγικό βέβαια που συζητάμε για τον ΑΡΗ στη Β` Εθνική. Τρίζουν τα κόκκαλα των ανθρώπων που έχουν προσφέρει στο σύλλογο.

Η μιλάμε για τη Β` Εθνική και άμεση εξόφληση όλων των χρεών. Εδώ χρειάζεται ένας σωτήρας, αλλά δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για αυτο, εκτός από κάποια σενάρια που υπάρχουν. Το άλλο σενάριο της Β` Εθνικής είναι να γίνει ένας διακανονισμός. Πάει θέλει ένα κεφάλαιο περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ. Υπάρχει και ένας χρέος στο Δημόσιο. Μετά θέλεις λεφτά για να φτιάξεις και την ομάδα. Το δε`ύτερο σενάριο θέλει 2,5-3 εκατ. ευρώ μέχρι τέλη Ιουνίου. Δεν θέλω να μπω στο θέμα του άρθρου 106ια. Ο νομικός κ. Σιμόπουλος θας μα αναπτυξεί το σκεπτικό του για το άρθρο 106ια.

Η επιλογή της Γ` Εθνικής είναι επώδυνη, αλλά όπως είπαμε, έχει πολλά θετικά και αρνητικά. Είναι ένας δρόμος που θα μας πληγώσει, αλλά θα μας εξαγνύσει. Το 2016 θα είμαστε ξανά στη φυσική μας θέση”.

Ο λόγος στον κ. Γαλανό: “Χαίρομαι που με τη συγκεκριμένη κίνηση έχουμε κάνει όλη την οικογένεια του ΑΡΗ είναι σε εγρήγορση. Εμάς η θέση μας δεν είναι να πάμε στη Γ` Εθική. Μακάρι να βρεθεί κάποιος και να πάμε στη Β` Εμείς πήραμε μια θέση, την οποία δουλεύουμε δύο μήνες. Η πρόταση η δική μας έχει χρήματα, όραμα και άτομα τα οποία θα γίνουν γνωστά στη συνέχεια και δεν `εχουν ασχοληθεί με διοικητικά τα τελευταία χρόνια”.

Για το άρθρο 106ια, ο κ. ΣΙμόπουλος λέει: “Κανείς δεν αποκλείει κάτι. Επιλέγεται όμως η λύση που συμφέρει περισσότερο τον ΑΡΗ, Οταν δέχτηκα την πρόσκληση από τον Γιώργο Γαλανό, μέριμνα μας για να ασχοληθούμε με το θέμα ήταν ο διαχωρισμός της ΠΑΕ από την ομάδα του ΑΡΗ. Η λύση του άρθρου 106ια σκοπό έχει την προστασία της ΠΑΕ και όχι της ομάδας. Αυτή νομίζω είναι η μία πρώτη επισήμανση. Οι προΫποθέσεις και οι όροι ένταξης μιας επιχείρισης όπως η ΠΑΕ στο 106, είναι πάρα πολλές και πολύ δύσκολες. Η δι`αταξη αυτή, δεν έχει νομολογιακό προηγούμενο. Αντίθετα με μια περιήγηση στο ίντερνετ, είδα μία είδηση για μία εταιρία, της οποίας η αίτηση απορρίφθηκε.

Οι διατάξεις αυτές έχουν πυλώνα και δικαιολογητικό λόγο την προστασία κάποιων προβληματικών επιχειρήσεων, σκοπός τους όμως είναι και η προστασία των πιστωτών. Ο ΑΡΗΣ οφείλει τόσο σε ιδιώτες όσο και στο Δημόσιο και το ΙΚΑ. Ακουσα την άλλη πλευρά και τις προτάσεις που έχουν γίνει για αυτή τη διάταξη. Το μίνιμουν που ακούγεται είναι οτι θα χρειαστεί 1,5 εκατ. ευρώ. Γνωρίζει κανείς που θα χρησιμοποιηθεί αυτό το ποσό; Μιλάμε για την αγορά του ενεργητικού της ΠΑΕ. Και ο αξιόχρεος επενδυτής θα πετάξει αυτά τα λεφτά στονμ κουβά; Δεν θα πάνε στην ΠΑΕ αυτά τα λεφτά, αλλά στους πιστωτές. Δεν θα υπάρχουν μετά λεφτά για την ομάδα. Αν μιλάμε για το πως θα σωθούν οι πρώην διοικούντες, να το καταλάβω. Αλλά να βγουν να το πουν. Να μιλάμε επιτέλους με τη γλώσσα της αλήθειας. Η ομάδα θα είναι όμηρος δικαστικών εξελίξεων, οι οποίες μπορεί να είναι αρνητικές. Μπορεί η ομάδα να μην υπαχθεί τελικά σε αυτή τη διαδικασία. Ετσι θα παλεύει ο ΑΡΗΣ στη Β` Εθνική. Ποια είναι η άλλη λύση σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό; Τα θαύματα στην Ελλάδα έχουν τελειώσει. Ηταν θαύμα που ο ΑΡΗΣ μπήκε στο άρθρο 44, αλλά κανένας δεν την έπιασε από τα μαλλιά. Εγώ τον ΑΡΗ δεν τον θέλω στη Β΄Εθνική, αλλά στην Α`. Πρέπει όμως να φτάσει εκεί μέσα από μία διαδικασία εξυγίνασης. Αυτή δεν ακολουθείται μέσα από νομικές πατέντες”.

Για την πρόταση του κ. Στεφανίδη στονκ. Γαλανό να δώσει 1,5 εκατ. για το άρθρο 106, ο κ. ΣΙμόπουλος είπε: “Σε νομικό επίπεδο, δεν μπορεί να περπατήσει. Αν αυτά τα χρήματα που είπε ο κ. Στεφανίδης να δώσει ο κ. Γαλανός, δοθούν, τότε δεν θα πάνε στην ομάδα, αλλά στους πιστωτές. Αρκεί το 1,5 εκατ.; Δεν νομίζω”.

Για την ισχύ της πρότασης του και το θέμα της εκκαθάρισης: “Η απόφαση για την εκκαθάριση θα ληφθεί από τη ΓΣ των μετόχων.Δεν την κάνουν επίτηδες για να τρενάρουν τις εξελίξεις”.

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να εμπλακεί με την ΠΑΕ στη Β` Εθνική, εφόσον βρεθούν και άλλοι άνθρωποι για να βάλουν χρήματα. “Φυσικά, αλλά με την προοπτική της άμεσης επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λιγκ”.

Για το θέμα των εκκαθαριστών: “Εχουμε έναν εκκαθαριστή και μιλάμε με τον δεύτερο”.

Για την προοπτική του στην ΠΑΕ σχετικά με το μετοχολόγιο: “Ξέρω το ταβάνι μου. Οταν δω οτι δεν μπορώ να πάω τον ΑΡΗ παραπάνω, θα παραιτηθώ”.

Για το ποσό που θα διαθέσει στην ΠΑΕ και αν θα τα ζητήσει πίσω “Εγώ δεν θέλω χρήματα πίσω. Ο,τι βάλω, θα το διαθέσω στον ΑΡΗ.

Την απόφαση για τη σύσταση νέας ΠΑΕ, όταν επιστρέψουμε στη Β`, θα την πάρει ο ΑΣ. Αυτός θα θέσει τους όρους. Είναι θέματα που δεν θα τα αποφασίσει ο Ερασιτέχνης και όχι ο κ. Γαλανός”.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Σιμόπουλος, υπογράμμισε: “Ο κ. Γαλανός δεν αγοράζει κάτι. Μπαίνει εγγυητής με την παρουσία του, πως αν η ομάδα ακολουθήσει τον δρόμο της ΓΈθνικής θα είναι δίπλα τξς, με όποιο ποσό απαιτηθεί. Αυτό το ποσό ο κ. Γαλανός έχει διάθεση να το χορηγήσει στον ΑΣ. Επειδή τέθηκε θέμα για εγγυητική, θα αγοράσει κάτι; Δεν υπάρχει εγγυητική προς τον ΑΣ”.
.
Για το αν θέλει να γίνει μεγαλομέτοχος: “Ναι, θέλω, αλλά ξέρω ξέρω και το ταβάνι μου”.

Ο κ. ΣΙμόπουλος σημείωσε :”Εάν η ΠΑΕ αποφασίσει και δνε υποβάλλει συμμετοχή στη Φούτμπολ Λιγκ, τότε αμέσως η ομάδα πηγαίνει στη Γ`Εθνική. Βάσει νόμου, η ΠΑΕ δοιαλύεται, όπου προβλέπεται διαδικασία εκκαθάρισης, τρίμηνης διάρκειας. Δεν θα γίνει κάποιο δικαστήριο. Αν η ΓΣ αποφασίσει οτι η ομάδα δεν μπορεί να λάβει μέρος στη Β` Εθνική πάει στη Γ`.

Ο κ. Γαλανός τονίζει: “Ας σταματήσουμε πλέον με τα νομικά και ας κάνουμε μια καινούργια αρχή. Ο κόσμος βαρέθηκε να ασχολείται με αυτά”.

Περικλής Τράιος :”Εχουμε έρθει σε συμφωνία με ομάδες, για να απορροφηθούν τα παιδιά των ακαδημιών, ώστε να μην χαθούν.”.

Ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου.

Προτεινόμενα Άρθρα