Σε μια… λεπτή κλωστή

από AllAboutARIS

Αν ο χειρισμός των σοβαρών θεμάτων που έχει να… μελετήσει και να λύσει η ΚΑΕ ΑΡΗΣ δεν είναι ο επιθυμητός τότε η ανταπόκριση του κόσμου στη νέα χρονιά θα είναι σαφώς χαμηλότερη από τη φετινή.

Η ψυχολογία του Αρειανού κάθε χρόνο γίνεται και χειρότερη. Τα… χαστούκια ειδικά στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ έρχονται απανωτά. Και αν κάποιος πει ότι στο μπάσκετ η πορεία δεν ήταν άσχημη θα πρέπει να αντιληφτεί πως τα δεδομένα στα δύο αθλήματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Ο Αρειανός δεν μπορεί να χωνέψει με τίποτα ότι μια πέμπτη, έκτη, έβδομη, όγδοη θέση στο μπάσκετ μπορεί να κριθεί ικανοποιητική, όποια και να είναι τα δεδομένα. Είναι πραγματικά πολύ άσχημο να λέγεται ότι η έβδομη θέση είναι ικανοποιητική για τον «Αυτοκράτορα» του Ελληνικού μπάσκετ. Είναι πολύ άσχημο να μην του επιτρέπεται δύο συνεχόμενα χρόνια να παίρνει ξένους παίκτες. Είναι πολύ άσχημο να μην μπορεί να κρατήσει έναν προπονητή για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι πολύ άσχημο να… ποζάρουν εκπρόσωποι άλλων ομάδων από το Αλεξάνδρειο κάθε λίγο και λιγάκι και να… λιγουρεύονται τα ταλέντα της ομάδας.

Είναι πολύ άσχημο να λέγεται ότι στόχος είναι κάθε χρόνο να αναδεικνύονται ταλέντα και να πουλιούνται 1-2 ώστε να βγαίνει η χρονιά… Είναι τρομερά άσχημο ο πήχης να βρίσκεται τόσο χαμηλά.

Όλοι αναγνωρίζουν την προσπάθεια της διοίκησης να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσει να βάλει την ομάδα σε μια τροχιά ανόδου. Το θέμα όμως είναι να υπάρχει και μια προοπτική για το μέλλον. Προοπτική με το να πουλιούνται τα ταλέντα κάθε χρόνο δεν υπάρχει. Προοπτική με το να υπάρχει απαγόρευση μεταγραφών σαφώς δεν μπορεί να υπάρξει.

Όλα λοιπόν κρέμονται σε μια λεπτή κλωστή. Αν δεν παρθούν οι κατάλληλες αποφάσεις σε όλα τα σοβαρά θέματα, τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος το ενδιαφέρον του κόσμου τη νέα χρονιά να μετριαστεί στο ελάχιστο.