Πιστοποιητικό… νομιμοφροσύνης ζητά η ΕΠΟ απ΄ τις ΠΑΕ

από AllAboutARIS

Πιστοποιητικό νομιμοφροσύνης θα ζητήσει η ΕΠΟ από τις ΠΑΕ σχετικά με το θέμα της προσφυγής τους στη τακτική δικαιοσύνη σύμφωνα με το περιεχόμενου εγγράφου που φέρνει στη δημοσιότητα το SoccerPlus.

Οι ΠΑΕ θα κληθούν να υπογράψουν δήλωση περί της αποδοχής του καταστατικού και των κανονισμών της FIFA και της UEFA αλλά και της ΕΠΟ στο σημείο του καταστατικού (άρθρο 2) που αφορά την απαγόρευση προσφυγής στην τακτική δικαιοσύνη.

Μεταξύ άλλων στο έγγραφο αναφέρετε ότι κάθε ΠΑΕ «θα παραπέμπει στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ ως τελευταίο βαθμό κάθε εθνικής διάστασης διαφορά που προκύπτει, από ή σχετίζεται με την εφαρμογή του καταστατικού και των κανονισμών της ΕΠΟ την οποία το δικαστήριο θα εκδικάσει, αποκλειόμενης κάθε προσφυγής σε οποιοδήποτε πολιτικό δικαστήριο».

Επίσης στο έγγραφο αναφέρεται ότι η ΕΠΟ αναγνωρίζει το Διεθνές Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο CAS, όπως καθορίζεται από τα καταστατικά της FIFA και της UEFA.

Είναι προφανές ότι με αυτή την κίνηση η ΕΠΟ προσπαθεί να δεσμεύσει τις ΠΑΕ για να μην προσφεύγουν στα πολιτικά δικαστήρια κάτι που την σεζόν που τελειώνει συνέβη τρεις φορές.

Α) Με την περίπτωση της προσφυγής του Αρη στο άρθρο 99 για οφειλές σε αθλητές.

Β)  Με την προσφυγή του Παναθηναικού και του ΠΑΟΚ στο Πρωτοδικείο κατά της αποφάσεις της Super League να τιμωρεί τις ΠΑΕ για ρεπορτάζ ΜΜΕ που έχουν σχέση με μέλη των ΠΑΕ.

Γ) Με την προσφυγή του ΠΑΟΚ  κατά της ΕΠΟ για κακή σύνθεση οργάνου της ΕΠΟ που έβγαλε την απόφαση για τον Γιώργο Δώνη.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις αλλά και από τον διάλογο που έγινε στο τελευταίο ΔΣ της ΕΠΟ μεταξύ Σαρρή και Μώραλη αποδεικνύεται ότι μέχρι στιγμής η ΕΠΟ δημιουργεί κανονισμούς και προβλέπει ποινές που όμως αδυνατεί – ανάλογα πάντα με την περίπτωση- να εφαρμόσει.

Προτεινόμενα Άρθρα