Ματσόν: "Η φωτιά της Μακάμπι και το… κίτρινο του ΑΡΗ"

από AllAboutARIS

Ο Αντρέα Ματσόν παρακολούθησε το FINAL-4 της Ευρωλίγκα και χαρακτήρισε δίκαια την κατάκτηση του τροπαίου από την Μακάμπι. Ο πρώην τεχνικός του ΑΡΗ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους «κίτρινους», τους οποίους έχει πάντα στην καρδιά του.

Ο Αντρέα Ματσόν μίλησε στην εκπομπή «Baseline» και στον Σταμάτη Μουρελή στα Α.Ν. 98,7 για την Ευρωλίγκα, την κατάκτηση του τροπαίου από την Μακάμπι αλλά και τον ΑΡΗ.

Όσον αφορά το FINAL-4 και την κατάκτηση του τίτλου από την Μακάμπι, ο Ιταλός τεχνικός είπε: «Η Μακάμπι άξιζε τον τίτλο, έπαιξαν εκπληκτικά, σαν ομάδα. Δεν είχαν τίποτα να χάσουν, έβγαλαν ενέργεια και έπαιξαν φανταστικά. Επίσης όλοι οι άνθρωποι γύρω από την ομάδα, οι φίλαθλοι, βοήθησαν την ομάδα στον μέγιστο βαθμό. Είναι σαν ένα έθνος να είναι πίσω από αυτή την ομάδα, ήταν πραγματικοί μαχητές. Ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες που έχουν κερδίσει τον τίτλο σε ένα FINAL-4» και πρόσθεσε: «Οι παίκτες σε ένα FINAL-4 δεν υποτιμάνε κανέναν. Πιστεύω ότι η Ρεάλ δεν μπήκε ποτέ στον ρυθμό του αγώνα. Λόγω του μεγάλου ρόστερ της, η ισπανική ομάδα δεν μπόρεσε λόγω του «ροτέισον» να βρει ρυθμό. Η Μακάμπι έβαλε αναπληρωματικούς μέσα στην ρακέτα, λόγω μικρότερου ρόστερ οι αλλαγές δεν επηρέασαν τον ρυθμό της. Η Ρεάλ ηια παράδειγμα είχε στο πρώτο ημίχρονο για κορυφαίο τον Φελίπε Ρέγιες ο οποίος μετά λόγω του «ροτέισον» δεν βρήκε ξανά τον ρυθμό του. Η Ρέαλ έχει πολλούς καλούς παίκτες και ήταν δύσκολο να μπορέσουν να βρουν ρυθμό μέσα από το «ροτέισον» και την σωστή διαχείρηση».
Αναφορικά με το «κλειδί» της κατάκτησης από την Μακάμπι είπε: «Το κλειδί για την Μακάμπι ήταν η θέληση τους, η πεποίθηση ότι μπορούν να τους κερδίσουν όλους. Αυτή η… φωτιά τους έδωσε το τρόπαιο, την είχε η Μακάμπι, το έβλεπες στα μάτια τους. Αυτό δεν το αγοράζεις, μπορείς να έχεις την πλουσιότερη ομάδα στην Ευρώπη όπως η ΤΣΣΚΑ και η Ρεάλ αλλά δεν είχαν αυτή την… φωτιά. Εγώ το λέω «κίτρινη δύναμη», είναι κάτι ξεχωριστό. Κάτι ανάλογο είχαμε κι εμείς στον ΆΡΗ, την χρονιά που είχαμε τερματίσει στην δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα στην κανονική περίοδο, είχαμε παίξει στον τελικό του ULEB Cup. Δεν είχαμε τα λεφτά άλλων ομάδων αλλά είχαμε την… φωτιά, ίσως να παίξει ρόλο και το κίτρινο χρώμα. Αυτό προέρχεται από πολλά πράγματα. Όταν έχεις φιλάθλους όπως έχει ο ΑΡΗΣ και όπως είχε η Μακάμπι στο Μιλάνο, πραγματικά βοηθάει την ομάδα». 
Επίσης σχολίασε και την πρόκρισης της ομάδας του Ισραήλ επί της Αρμάνι Μιλάνου: «Ήταν λίγο τυχεροί με την Αρμάνι, η τύχη  όμως είναι για τους έξυπνους. Έπαιξαν πολύ έξυπνα, κέρδισαν ένα παιχνίδι που θα έπρεπε να χάσουν και όταν πήγαν στο Τελ Αβίβ δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ιταλική ομάδα να αντιδράσει».
«Ο ΑΡΗΣ μέσα στην καρδιά μου»
Ο Αντρέα Ματσόν μίλησε για τον ΑΡΗ λέγοντας: «Ο ΑΡΗΣ θα είναι πάντα κάτι ξεχωριστό για μένα, δεν μπορώ να το περιγράψω με λέξεις. Όταν έχεις μία οικογένεια με δύο παιδιά, όπως έχω εγώ τώρα, το πρώτο πάντα είναι ξεχωριστό για σένα. Ο ΑΡΗΣ είναι κάτι μέσα μου, στην καρδιά μου. Όπως για παράδειγμα όταν είσαι ερωτευμένος και μετά χωρίζεις, ψάχνεις να βρεις κάτι ανάλογο στον επόμενο σύντροφο σου. Αλλά δεν μπορείς αν το βρεις, είναι απίθανο.
Για το αν ενημερώνεται για τον ΑΡΗ είπε: «Ξέρω τι έκανε η ομάδα του ΑΡΗ, στο πρωτάθλημα και στα πλέι οφ. Μιλάω με ανθρώπους, φίλους μου στην Θεσσαλονίκη και μαθαίνω τα νέα» ενώ για το αν σκέφτεται την πιθανότητα να επιστρέψει στον ΑΡΗ είπε: «Πριν πω οτιδήποτε, πρέπει να υπάρχει κάποιος που να σε θέλει. Να με θέλουν. Αν υπάρχουν κάποιοι που με θέλουν ξανά, τότε μπορούμε να συζητήσουμε. Είναι για μένα ένα όνειρο να επιστρέψω».
Όσον αφορά το οικονομικό θέμα που έχει με τους «κίτρινους», με κάποια οφειλόμενα είπε:  «Είναι μεγάλη ιστορία αλλά θα βρεθεί η λύση, δεν είναι μεγάλο θέμα. Δεν είναι… τρελά τα χρήματα, θα βρεθεί η λύση. Όταν δουλεύεις πρέπει να πληρώνεσαι, αυτό ισχύει για όλους».

Προτεινόμενα Άρθρα