Η γιορτή φέρνει έσοδα

από AllAboutARIS

Υπολογίζεται πως περίπου 2,7 εκατ. τουρίστες θα βρεθούν στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες.

Η Κυβέρνηση της Βραζιλίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα μελέτης σύμφωνα με τα οποία οι τουρίστες που παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα ξοδέψουν περισσότερα από 3 δις. δολάρια (2,2 δισ. ευρώ).
Η μελέτη αυτή, που διεξήχθη από το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών FIPE μετά από εντολή του Υπουργείου Τουρισμού, είναι ένα μέσο στην προσπάθεια των αρχών της χώρας να κατευνάσουν την κοινή γνώμη που διαμαρτύρεται για το κόστος της διοργάνωσης σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, υπολογίζεται πως περίπου 2,7 εκατ. τουρίστες θα βρεθούν στις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες. Ο καθένας από αυτούς θα ξοδέψει κατά μέσο όρο 2.500 δολάρια μη συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών εξόδων μετακίνησης.
Ο υπ. Τουρισμού Βινίσιους Λάτζες υποστήριξε πως τα πραγματικά οικονομικά κέρδη θα είναι ακόμα μεγαλύτερα μέχρι και διπλάσια, αφού «πρέπει να αναλογιστούμε ότι αυτοί οι πόροι θα πολλαπλασιαστούν διακινούμενοι μέσα στην βραζιλιάνικη οικονομία».

Ωστόσο η μελέτη που διεξήγαγε ο οικονομικός οίκος Moody’s μειώνει την αξία αυτών των εσόδων τονίζοντας πως θα φέρει στον ΑΕΠ της χώρας μικρή και σύντομη αύξηση 0,4% Αντιστοίχως αμελητέα θεωρούν και τα έξοδα για την προετοιμασία και την διεξαγωγή του Μουντιάλ τα οποία δεν θα φτάσουν ούτε στο 0,7% των προγραμματισμένων επενδύσεων για την περίοδο 2010-2014.

Προτεινόμενα Άρθρα