Το μαύρο κουτί…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεγάλο το μερίδιο ευθύνης της διοίκησης

Η τραγική κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος, όπως ήταν φυσικό άφησε φέτος τον υπόλοιπο ΑΡΗ σε δεύτερη μοίρα. Μέσα σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται και η ανδρική ομάδα βόλεϊ του συλλόγου. 

Οι `κίτρινοι” πραγματοποίησαν μία κάκιστη χρονιά φέτος, φτάνοντας ακόμα και σε σημείο να κινδυνέψουν, ευτυχώς όμως έσωσαν την παρτίδα στο φινάλε της σεζόν. Τα ερωτήματα όσον αφορά το τι πήγε στραβά φέτος, πολλά. Ισως και όλα, αφού η πικρή αλήθεια είναι πως λίγες ήταν οι φορές που η ομάδα λειτουργούσε σωστά κατά τη διάρκεια της σεζόν. 

Το AllAboutARIS βάζει κάτω τη φετινή σεζόν, προσπαθώντας να βρει τι έφταιξε και τελικά η ομάδα από τον στόχο της 4άδας, βρέθηκε να παίζει για την παραμονή της.

1. Κακός σχεδιασμός: Εδώ φυσικά η ευθύνη δεν είναι της διοίκησης, αφού ανέλαβε πολύ αργά την ομάδα (λίγο μετά τα μέσα Αυγούστου) και ήταν πολύ δύσκολο για αυτή να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο σύνολο, όπως το ήθελε αυτή.. Σημαντικές μονάδες της περσινής ομάδας χάθηκαν και η αλήθεια είναι πως το κένο κάποιων εξ αυτών, δεν καλύφθηκε όπως θα έπρεπε.

2. Η επιλογή Κράβαρικ: Η επιλογή του Ελληνοσλοβάκου από τη διοίκηση  κρίθηκε αρκετά καλή, αφού μιλάμε για έναν προπονητή νεαρό, ταλαντούχο και με βαρύ όνομα στον χώρο του ελληνικού βόλεϊ. Δυστυχώς όμως το τάιμινγκ δεν ήταν σωστό. Ο Κράβαρικ απουσίαζε σχεδόν απ΄όλη την προετοιμασία της ομάδας (λόγω των υποχρεώσεων του με την Εθνική Σλοβακίας), αφήνοντας στον πόδι του τον Μιχάλη Κυριακού. Οι δύο άνδρες είχαν καθημερινή επαφή και πάλι όμως αυτός δεν είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος λειτουργίας μίας επαγγελματικής ομάδας. 

3. Η μεταγραφή του Ντεσπέιν: Η απόκτηση του Κουβανού άσσου από τον ΑΡΗ τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του ελληνικού βόλεϊ, δυναμώνοντας σημαντικά τους “κίτρινους” εν όψει της συνέχειας. Φυσικά όλα αυτά στη θεωρία, αφού ο Ντεσπέιν δεν αγωνίστηκε ποτέ με τη φανέλα του ΑΡΗ -εκτός από κάποια φιλικά- λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε και το υψηλό παράβολο των 14.000 ευρώ που έπρεπε να καταβληθεί, ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής. Εκτός αυτού, η όλη υπόθεση τάραξε και την ηρεμία που υπήρχε στα αποδυτήρια, κάτι που είναι κοινό μυστικό. 

4. Η απομάκρυνση του Φίνου: Ενα από τα μεγαλύτερα λάθη της διοίκησης φέτος. Ο ΑΡΗΣ με τον Φίνο στον πάγκο του άρχισε να ρολάρει, έπαιρνε τα αποτελέσματα που ήθελε, για δύο όμως συνεχόμενες ήττες, οι “κίτρινοι” αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Έλληνα τεχνικό, πιστεύοντας πως αυτό θα λειτουργήσει ως “ηλεκτροσόκ” για την ομάδα. Δυστυχώς συνέβη ακριβώς το αντίθετο, αφού ακολούθησαν άλλες επτά συνεχόμενες ήττες, πριν επιστρέψει ξανά ο Φίνος, αντικαθιστώντας τον Βαγγέλη Κουτσονίκα. 

5. Οι κινήσεις που… δεν έγιναν μέσα στη σεζόν. Ακόμα και το διάστημα όπου ο ΑΡΗΣ έπαιζε καλό βόλεϊ και έδειχνε να βρίσκει τα πατήματα του, ήταν φανερό πως χρειαζόταν ενίσχυση. Σίγουρα υπήρξε απογοήτευση με το θέμα του Ντεσπέιν, οι “κίτρινοι” όμως έπρεπε να προχωρήσουν σε κάποιες προσθήκες, ώστε να ενισχύσουν την ομάδα. Πρώτα-πρώτα στη θέση του κεντρικού, όπου εκτός του “μπαρουτοκαπνισμένου” Ντίνα, δεν υπήρχε άλλη αξιόπιστη επιλογή και ο ΑΡΗΣ υστερούσε σημαντικά.

Προτεινόμενα Άρθρα