Ξεπουλάει η Παρί

από AllAboutARIS

Οι Εντινσον Καβάνι, Κριστόφ Ζαλέ, Χαβιέρ Παστόρε, Εζεκιέλ Λαβέτσι βγαίνουν στο σφυρί για να ανασάνει οικονομικά η γαλλική ομάδα.

Αγόρασε ακριβά, θα τιμωρηθεί ακριβά, θα προσπαθήσει να πουλήσει τώρα όσο το δυνατόν πιο ακριβά. Η περίοδος της αλόγιστης σπατάλης στην Παρί Σεν Ζερμέν ολοκληρώθηκε. Η τιμωρία για την παραβίαση ορίων και κανονισμών του Financial Fair Play καταφθάνει και η πρωταθλήτρια Γαλλίας αρχίζει την απόπειρα εναρμόνισης.

Οι Εντινσον Καβάνι, Κριστόφ Ζαλέ, Χαβιέρ Παστόρε, Εζεκιέλ Λαβέτσι πωλούνται, ο Ζερεμί Μενέζ αποδεσμεύεται, στην απόπειρα του συλλόγου του Παρισιού να αδειάσει το μισθολόγιό του από βαριά συμβόλαια.

Προφανώς, το καυτό όνομα που έπεσε στην αγορά είναι αυτό του Εντινσον Καβάνι. Η μεταγραφή ρεκόρ στην ιστορία του γαλλικού πρωταθλήματος, τα εξήντα πέντε εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησε η ΠΣΖ ώστε να τον αποκτήσει απ` τη Νάπολι, αποτελούν και την τιμή έναρξης των διαπραγματεύσεων με κάθε πιθανό αγοραστή. Τιμή που μόνο προς τα κάτω μπορεί να πάει. Επιθετικός που είχε συνηθίσει να τελειώνει τις φάσεις, ο Ουρουγουανός έπεσε πάνω στον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς στο Παρίσι, υποχρεούνταν να κάνει (ανασταλτικού περιεχομένου) και πράγματα που δεν του αρέσουν ιδιαίτερα.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Τσέλσι «παίζουν» για την απόκτησή του, με… απειλή εμφυλίου στην τελευταία, διότι ο ιδιοκτήτης Ρομάν Αμπράμοβιτς λέει ναι και ο προπονητής Ζοσέ Μουρίνιο λέει όχι, προτιμώντας τον Ντιέγκο Κόστα της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο δεξιός μπακ Κριστόφ Ζαλέ αποτελεί περιττή πολυτέλεια στον ρόλο του αναπληρωματικού του Γκρεγκορί φαν ντερ Βιλ. Πωλείται και γενικώς η ΠΣΖ «τσεκάρει» και απ` τη μεριά της την αγορά για δεξιό μπακ. Ούτε ο Φαν ντερ Βιλ τη «γεμίζει». Χθεσινό σενάριο ισχυριζόταν μάλιστα πως έχει ήδη συμφωνήσει με τον Ντάνιελ Αλβες της Μπαρτσελόνα.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός Χαβιέρ Παστόρε είχε γενικώς πρόβλημα σταθερότητας απόδοσης και δεν «κολλάει» στο 4-3-3 που προτιμά ο προπονητής των Παριζιάνων, Λοράν Μπλαν. Η Ρόμα παρακολουθεί την περίπτωσή του, ο ίδιος βλέπει θετικά την επιστροφή στην Ιταλία. Ο Αργεντινός επιθετικός Εζεκιέλ Λαβέτσι αναμένεται να έχει ίδιο προορισμό. Απ` το περιβάλλον του «βγαίνει» επιθυμία επιστροφής σε σύλλογο του ιταλικού πρωταθλήματος.

Οσον αφορά τον μεσοεπιθετικό Ζερεμί Μενέζ, απλά το συμβόλαιό του δεν θα ανανεωθεί. Με μόλις εφτά ματς φέτος στο πρωτάθλημα, ο Γάλλος 27χρονος θα αναζητήσει «ανανέωση» καριέρας σε άλλον σύλλογο.

Προτεινόμενα Άρθρα