«Υπερβολικός ο αρνητισμός, δεν μπορούν να ακυρώνονται όλα»

από AllAboutARIS

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης στο Libero 107.4 και στην εκπομπή “AllAboutARIS on AIR”.

Για όλους και για όλα μίλησε ο Λευτέρης Αρβανίτης στο Libero 107.4 και στην εκπομπή “AllAboutARIS on AIR”. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά στη εκπομπή και αναφέρθηκε τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι. Για το χθεσινό «ναυάγιο» στο ματς με τον Ολυμπιακό και γενικότερα για την πορεία της ομάδας όλη τη χρονιά τόνισε:

«Έχουμε να κάνουμε με παιδιά 18, 19 και 20 χρονών. Καταλαβαίνουμε όλοι πως σε αυτή την ηλικία όταν απογοητεύεσαι ένα παιδί η ψυχολογία του πέφτει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αποδώσει εξίσου καλά σε όλη την διάρκεια μιας αναμέτρησης. Μας πήρε από κάτω όταν η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει. Αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση την εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου. Στεναχωρηθήκαμε όλοι και ο κόσμος απογοητεύτηκε. Θα μπορούσαμε σίγουρα να τα πάμε πολύ καλύτερα και χθες αλλά και γενικότερα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά δεν μπορούν να ακυρώνονται όλα. Είναι υπερβολικός ο αρνητισμός. Χάθηκαν παιχνίδια για μία βολή, για ένα λάθος φάουλ που δεν έγινε.  Δεν τερματίσαμε στην έκτη θέση όπου ήταν και ο αρχικός μας στόχος καθαρά από ατυχίες, συγκυρίες και έλλειψη εμπειρίας. Είχαμε στοχεύσει στο να αντιμετωπίσουμε και φέτος τον Πανιώνιο αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα καταφέραμε. Με στεναχωρεί ο μηδενισμός και η ακύρωση. Πρέπει να είναι περήφανος για αυτή την ομάδα. Έχει 15 Έλληνες που είναι καλοί χαρακτήρες και είναι παίκτες με μέλλον.

Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακυρώσουμε όλη την προσπάθεια που έχει κάνει η ομάδα. Μια ομάδα με ταλέντο και με μέλλον. Πρέπει να στηριχτούμε στα παιδιά. Το παράδειγμα των δύο τελευταίων χρόνων είναι καλό παράδειγμα και για τους άλλους. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού πρόσφατα έχει πει πως θέλει να κάνει τον ελληνικό Παναθηναϊκό. Αυτό που κάνουμε εμείς δηλαδή στον ΑΡΗ. 

Δυστυχώς υπάρχει ένα κλίμα αρνητικό, ένα κλίμα δυσαρέσκειας. Είναι πολύ άσχημος ο αρνητισμός. Δεν πρέπει να υπάρχει, πρέπει να υπάρχει υπομονή και στήριξη Πρέπει να αγκαλιάσουμε τα παιδιά δεν μπορείς να τα εξωθείς στα άκρα. Είναι μικρά παιδιά και επηρεάζονται».

Για το θέμα της απαγόρευσης μεταγραφών από την ΦΙΜΠΑ   και αν υπάρχει κάποια εξέλιξη τόνισε:
«Πρόκειται για μια παλιά αμαρτωλή υπόθεση. Ήταν έξι οι υποθέσεις και έγιναν τρεις. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη αλλά σαφώς και δεν θέλουμε την επόμενη χρονιά να έχουμε και πάλι την απαγόρευση. Κάνουμε ότι μπορούμε».

Για το θέμα με Αγγέλου και τον αντικαταστάτη του είπε:
«Είχαμε υπογράψει συμφωνία για τρία χρόνια με τον Αγγέλου όμως υπήρχαν και κάποιοι όροι που αφορούσαν τυχόν προτάσεις από το εξωτερικό με πολλά λεφτά. Η πρόταση της Εφές Ανατολού υπερκάλυπτε τις δικλείδες αυτές. Ο ΑΡΗΣ είναι πάνω απ’ όλους και δεν μπορείς να κρατήσεις κανέναν με το ζόρι.

Εκείνη την εποχή έγινε προσπάθεια μεγάλη για να βρεθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης. Είχαμε συζητήσεις με τον Πρίφτη και τον Μάρκοβιτς όμως δεν τους αποδέσμευσαν οι ομάδες τους. Και πήγαμε σε τρίτη λύση, σε έναν προπονητή που δουλεύει τόσα χρόνια με νεαρά παιδιά τον Μίνιτς. Και είδατε πόσο βελτιωμένη είναι η ομάδα το τελευταίο διάστημα». 

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως είναι έτοιμος ο επενδυτικός φάκελος λίγο πριν προταθεί νέα διοίκηση στους μετόχους:
«Η διοίκηση εδώ και ενάμισι χρόνο έχει κάνει αρκετά πράγματα. Έχει βάλει την ομάδα στο αρθρο, έχει τακτοποιήσει κάποια από τα χρέη, έχει έρθει σε διακανονισμούς, πέρυσι παλέψαμε πόντο πόντο για να βγούμε στην τετράδα. Το αν πέτυχε ή όχι θα το κρίνουν αυτοί που πρέπει να το κρίνουν. Εμείς είμαστε έτοιμοι. Έχουμε τη νέα διοίκηση στα χέρια μας θα την προτείνουμε στους μετόχους τις επόμενες μέρες και θα πάμε στο πρωτοδικείο

Ο επενδυτικός φάκελος του ΑΡΗ είναι έτοιμος. Θα ψάξουμε να βρούμε έναν επενδυτή. Θ ακάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρεθεί η καλύτερη λύση».

Για την επόμενη μέρα διοικητικά  επισήμανε:
«Ετοίμασα ένα διοικητικό σχήμα μίλησα με τους ανθρώπους της «Γένεσις» και τις επόμενες μέρες θα βρεθούμε από κοντά για να μιλήσουμε. Αν συνεχίσουμε ως διοίκηση του πρωτοδικείου θα το αποφασίσουμε όλοι μαζί. Εμείς είμαστε όλοι ένα. Θα αποφασίσουμε όλοι μαζί. Διχόνοια στο μπάσκετ δεν θα επιβληθεί όσο και αν το θέλουν κάποιοι».

Για το πόρισμα είπε: 
«Τελείωσε έλεγχος, περιμένουμε το πόρισμα της πρώτης διετίας και πάμε στην δεύτερη σύντομα. Καθυστέρησε η διαδικασία του πορίσματος λόγω του άρθρου 99. Ζημιά από εγωισμό και λαϊκισμό δεν θα κάνουμε. Θα έρθει η ώρα για όλους.
Τέλος, για την φετινή χρονιά και την συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς τόνισε:

«Η φετινή θα κλείσει χωρίς κέρδη αλλά και χωρίς ζημίες. Συνολικά όμως στα δύο χρόνια το οικονομικό αποτέλεσμα είναι θετικό. 

Έχει υπογράψει και η τράπεζα Πειραιώς αλλά για διαδικαστικούς λόγους θα ανακοινωθεί τον Αύγουστο».

Προτεινόμενα Άρθρα