Ανέβηκε και στήνει κάλπη η Λάρισα

από AllAboutARIS

Η Λάρισα επέστρεψε στη Φούτμπολ Λιγκ αλλά έχει τα εσωτερικά της προβλήματα να αντιμετωπίσει.

Ο στόχος της ανόδου ήταν μονόδρομος τον οποίο διένυσε η ΑΕΛ (αφού μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου της Γ` Εθνικής, εξασφάλισε και μαθηματικά τον προβιβασμό στη Football League), αλλά πλέον βρίσκεται μπροστά σε σταυροδρόμι εξελίξεων για την επόμενη μέρα.

Πριν από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης ο σύλλογος θα στήσει τη δική του κάλπη στη γενική συνέλευση της ερχόμενης Πέμπτης στο ΤΕΕ Λάρισας (6 μ.μ.). Εκεί όπου θα αποφασιστεί αν πληρούν τις προϋποθέσεις οι αντιμαχόμενοι Βαγγέλης Πλεξίδας και Λουίς Ολιβέρ προκειμένου να διεκδικήσουν το χρίσμα του αφεντικού τώρα που η ομάδα επιστρέφει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Για να περάσουν στον… δεύτερο γύρο (θα ακολουθήσει άμεσα νέα γενική συνέλευση) ο μεν Πλεξίδας θα κριθεί για το έργο του σε 11 προαποφασισμένα σημεία, ύστερα από μία σεζόν που επιστράτευσε τρεις προπονητές (Παναγόπουλος, Στράντζαλης, Τζαναβάρας) και ήρθε αρκετές φορές σε ρήξη με τους οργανωμένους οπαδούς με αποκορύφωμα το θέμα της περιθωριοποίησης του Ηλία Κυριακίδη (ο οποίος παρεμπιπτόντως θα τοποθετηθεί αύριο σε συνέντευξη Τύπου).

Παράλληλα, θα δημοσιοποιηθεί και θα αξιολογηθεί ο φάκελος του Ισπανού Λουίς Ολιβέρ (της BITTON SPORT SL). Κοινώς η γενική συνέλευση της Πέμπτης θα καθορίσει αν υπάρχουν δύο (Πλεξίδας, Ολίβερ), μία ή ενδεχομένως και καμία υποψηφιότητα για την επόμενη μέρα του συλλόγου.

«Η κρισιμότερη στιγμή της χρονιάς φτάνει και θα έχουμε στις πολυαναμενόμενες γενικές συνελεύσεις της Ερασιτεχνικής τη δυνατότητα να εκφράσουμε τη στάση μας και τις απόψεις πολύ καλύτερα απ` ό,τι πίσω από μια οθόνη» ανέφεραν στην τελευταία τους ανακοίνωση οι «Monsters», οι οποίοι «κάρφωσαν» και τον κάπτεν της ΑΕΛ Κώστα Νεμπεγλέρα και τον γενικό αρχηγό Αχιλλέα Παυλόπουλο επειδή στην καμπάνια τους ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι χρησιμοποίησαν τη σχέση τους με τη Λάρισα.

«ΑΕΛ είσαι! Δεν το πουλάς» ήταν η ατάκα που επέστρεψε με την ίδια ακριβώς διατύπωση το γάντι που είχαν πετάξει με ανακοίνωσή τους οι ποδοσφαιριστές (με υπογραφή και του αρχηγού Νεμπεγλέρα βεβαίως) σε εκείνη την περιβόητη ανακοίνωση κατά του Κυριακίδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως δικαίωμα ψήφου στην κρίσιμη γενική συνέλευση έχουν τα περίπου 300 μέλη της Ερασιτεχνικής, αριθμός που μπορεί να αυξηθεί μέχρι απόψε στις 9 οπότε και λήγει η προθεσμία για τις νέες εγγραφές. Και μέσα σ` όλα υπάρχει και η εκκρεμότητα (που επίσης θα συζητηθεί στη ΓΣ) με την εκκαθάριση της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964…

Προτεινόμενα Άρθρα