Η μπανάνα στον Σαλίνο δεν… συνελήφθη!

από AllAboutARIS

Λίγες ώρες χρειάστηκαν στην ισπανική αστυνομία για να εντοπίσει και να συλλάβει τον 26χρονο οπαδό, που φέρεται να πέταξε τη μπανάνα στον Ντάνι Άλβες, στον αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Βιγιαρεάλ.

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της Βιγιαρεάλ αφαίρεσε την κάρτα μέλους από τον ανεγκέφαλο που πέταξε τη μπανάνα κι επίσης του επέβαλε ποινή ισόβιας απαγόρευσης στο γήπεδο “Ελ Μαδριγάλ”. Παράλληλα, ζήτησε συγνώμη από τον Άλβες και την Μπαρτσελόνα για τη συμπεριφορά του οπαδού της.

Τι έγινε στην Ελλάδα, σε ανάλογο -πρόσφατο- περιστατικό;

Σίγουρα, όλοι θα θυμούνται τη μπανάνα που πέταξαν οπαδοί του ΠΑΟΚ στον Σαλίνο, στο ματς Κυπέλλου της Τούμπας.

Φυσικά, ο ανεγκέφαλος παραμένει ασύλληπτος, ενώ και η διοίκηση του Δικεφάλου προκάλεσε αίσθηση με τα όσα ισχυρίστηκε για το δυσάρεστο συμβάν.

Υπενθυμίζεται, ότι η “ασπρόμαυρη” ΠΑΕ στην απολογία της για τη μπανάνα στον Σαλίνο υποστήριξε ότι το φρούτο είχε μπει στο γήπεδο της Τούμπας πιθανότατα για να φαγωθεί και πετάχτηκε στον ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, όπως κάποιο άλλο αντικείμενο, χωρίς να υπάρχουν ρατσιστικά κίνητρα.

Τα συμπεράσματα δικά σας…
Πηγη: sportdog.gr
(Σ.Σ. Ως AllAboutARIS θα σημειώσουμε και κάτι ακόμα όμως. Πολύ σωστά αναφέρονταιόλα τα παραπάνω, αλλά διαφορετική αντίδραση δεν υπήρξε μόνο από τις ομάδες και τους υπευθύνους. Υπήρξε και από τον ποδοσφαιριστή. Ο Άλβες με την κίνησή του δημιούργησε ολόκληρο αντιρατσιστικό κίνημα, ενώ ο Σαλίνο πέταξε την μπανανα πίσω και μάλιστα χωρίς να τιμωρηθεί όπως επιβάλλει ο κανονισμός. Για να τα λέμε όλα. Άραγε στην Ισπανία θα έκανε το ίδιο ή θα έκανε κάτι παρόμοιο με αυτό του Άλβες;).

Προτεινόμενα Άρθρα