Ογδοος και ίσως τελευταίος

από AllAboutARIS

Με τον Άγγελο Μισιρλή στην προεδρία της πορεύεται από χθες η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ. Πρόκειται για τον όγδοο πρόεδρο του φορέα, που δεν αποκλείεται να είναι και ο τελευταίος.

Η Κοινωνία Μελών ΑΡΗ, μέχρι πριν μερικά χρόνια Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στα διοικητικά της ΠΑΕ τα τελευταία χρόνια όντας άλλωστε και μεγαλομέτοχός της. Το αν το συγκεκριμένο μοντέλο διοίκησης πέτυχε, απέτυχε ή το γιατί μπορεί να απέτυχε είναι θέμα μεγάλης συζήτησης.

Ο φορέας πάντως εξακολουθεί να υφίσταται και από χθες πορεύεται με νέο πρόεδρο τον Άγγελο Μισιρλή, που είναι ο όγδοος της σχετικής λίστας. Πρώτος πρόεδρος με την ίδρυση του φορέα τον Ιούνιο του 2006 ορίστηκε ο γνωστός νομικός, Νίκος Βαλεργάκης.

Πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος το 2007 ήταν ο Νίκος Παπαδόπουλος, για να ακολουθήσει ο Σίμης Ηλιάδης και ο Γιάννης Γρανούζης, που ήταν ο μακροβιότερος αφού κέρδισε την πρώτη εκλογική διαδικασία το 2009 και παρέμεινε στο πόστο ως το καταστροφικό καλοκαίρι του 2012.

Στις συνταρακτικές ανακατατάξεις εκείνης της περιόδου, με την ομάδα να μην έχει αδειοδοτηθεί και να έρχεται αντιμέτωπη- για πρώτη φορά πριν την ένταξή της στο άρθρο 44- με τον κίνδυνο της επιβίωσης, ο Άγγελος Γρόλλιος κέρδισε τις εκλογές και ανέλαβε την προεδρία του φορέα.

Μερικούς μήνες μετά παραιτήθηκε, προσωρινά τον διαδέχτηκε ο Κώστας Γεωργιάδης μέχρι τις εκλογές που ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον Πάνο Στεφανίδη. Ο τελευταίος αναγκαστικά παραιτήθηκε για να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ ΑΡΗΣ, με τον Άγγελο Μισιρλή να κερδίζει χθες στην εσωτερική ψηφοφορία στο δ.σ. της Κοινωνίας.

Αν ο ΑΡΗΣ επιλέξει το δρόμο της Φούτμπολ Λιγκ 2 ή αν προκύψει μεγαλομέτοχος, τότε η ΚΜΑ θα πάψει να έχει λόγο ύπαρξης, επομένως ο Μισιρλής θα είναι ο τελευταίος πρόεδρός της αλλά αυτό είναι κάτι που θα ξεκαθαρίσει λογικά εντός του μήνα που διανύουμε.

Προτεινόμενα Άρθρα