Η παρανομία στο μεγαλείο της!

από AllAboutARIS

Στην Ελλάδα του 2014 ανακαλύψαμε ξαφνικά θέμα για πλαστές ενημερότητες, χωρίς ωστόσο να έχουμε ιδέα για το τι γινόταν τα τελευταία χρόνια

Στην Ελλάδα του 2014 ανακαλύψαμε ξαφνικά θέμα για πλαστές ενημερότητες, χωρίς ωστόσο να έχουμε ιδέα για το τι γινόταν τα τελευταία χρόνια στο “καθαρό” κατά τα άλλα ελληνικό ποδόσφαιρο.

Συνολικά 47 περιπτώσεις πλαστογραφίας σε βάθος 12ετίας έντοπισε ο αθλητικός εισαγγελέας, με αφορμή τα κενά που υπήρχαν στους φετινούς φακέλους. Ενα πρωτοφανέστατο σκάνδαλο για το οποίο τόσα χρόνια κανένας δεν έκανε το παραμικρό.

Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα της εφημερίδας “Μετροσπόρ”: “Κατά τον έλεγχο του αθλητικού εισαγγελέα κ. Χάρη Λακαφώση σε βάθος δωδεκαετίας για τις ενημερότητες των ΠΑΕ διαπιστώθηκαν 47 περιπτώσεις πλαστογραφίας! Ο επανέλεγχος διενεργήθηκε κρίνοντας ότι στην εφετινή περίοδο υπάρχουν εντυπωσιακά κενά στην προσκόμιση ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πως διαπιστώθηκαν κενά στον επανέλεγχο ενώ η ΕΠΟ είχε στην κατοχή της πρωτότυπες φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες όλων των ΠΑΕ. Σύμφωνα με τα έγγραφα της οικονομικής αστυνομίας , υπάλληλοι των αρμόδιων εφοριών ή διευθύνσεων του ΙΚΑ βεβαίωναν ψευδώς την ορθότητα των οικονομικών στοιχείων των τριών ΠΑΕ και κατά συνέπεια ο έφορος εξέδιδε πρωτότυπη φορολογική ενημερότητα και το ίδιο συνέβαινε και με τον διευθυντή του αρμόδιου τμήματος του ΙΚΑ.

Κατά τον έλεγχο όλων των Ανωνύμων Εταιριών από το Υπουργείο Οικονομικών αποκαλύφθηκαν τα κενά στην επαλήθευση των στοιχείων και τότε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Χάρης Θεοχάρης έδωσε την εντολή στην οικονομική αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση. Ο έλεγχος σε όλα τα οικονομικά έγγραφα της ΕΠΟ αφορούσε όλα τα έγγραφα της Επιτροπής ιδιότητας Μεταγραφών) από το 2003 έως το 2011, αλλά και τις φορολογικές ενημερότητες”.

Προτεινόμενα Άρθρα