Πρωταθλήτρια και στα έσοδα η Παρί!

από AllAboutARIS

Μεγάλη η διαφορά της Παρί από τις υπόλοιπες γαλλικές ομάδες.

Η Παρί Σεν Ζερμέν ετοιμάζεται να στεφθεί πρωταθλήτρια Γαλλίας, όμως έχει εξασφαλίσει, ήδη, έναν άλλο τίτλο, αυτόν της κορυφαίας σε έσοδα ομάδας της Ligue One. Την περασμένη σεζόν, ο παριζιάνικος σύλλογος είχε έσοδα 20 φορές μεγαλύτερα από την ουραγό του πρωταθλήματος, Αζαξιό.
Πριν τρία χρόνια η ΠΣΖ πέρασε στα χέρια της QSI (Qatar Sports Investment) αλλάζοντας, παράλληλα, οικονομικό επίπεδο. Οι Παριζιάνοι ανακοίνωσαν για την σεζόν 2012-13 συνολικά έσοδα που αγγίζουν τα 400 εκατ. ευρώ, σε αντίθεση με την Αζαξιό που βρέθηκε στην τελευταία θέση μεταξύ των συλλόγων της Ligue One, εισπράττοντας κάτι λιγότερο από 20 εκατ. ευρώ.

Το οικονομικό χάσμα της Παρί σε σύγκριση με τις υπόλοιπες ομάδες της χώρας είναι τεράστιο και δύσκολα θα καλυφθεί η απόσταση που την χωρίζει από τους ανταγωνιστές της.
Είναι χαρακτηριστικό, πως μόνο οι Μαρσέιγ και Λυόν ξεπέρασαν σε έσοδα τα 100 εκατ. ευρώ, συγκριτικά με τις υπόλοιπες 18 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας, των οποίων ο μέσος όρος του κύκλου εργασιών έφτασε τα 47 εκατ. ευρώ, δηλ. το 1/8 των συνολικών εσόδων της ΠΣΖ.
Μοναδική ηλιαχτίδα αισιοδοξίας, η Μονακό, η οποία επέστρεψε φέτος δυναμικά στα δρώμενα του γαλλικού ποδοσφαίρου. Οι Μονεγάσκοι διαθέτουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια, λόγω του ζάμπλουτου Ρώσου ιδιοκτήτη τους, Ριμπολόβλεφ, ο οποίος θα προσπαθήσει να εκθρονίσει την Παρί από την κορυφή τα επόμενα χρόνια.

Προτεινόμενα Άρθρα