Επαφή για το άρθρο 106

από AllAboutARIS

Την… ψάχνουν για την εκκαθάριση εν λειτουργία μέσω του άρθρου 106 που πρότεινε ο Αργυριάδης.

Δυο εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος που οριστικοποίησε τον υποβιβασμό του ΑΡΗ, το τοπίο όσον αφορά την επόμενη μέρα παραμένει θολό και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει με βεβαιότητα τι ξημερώνει στον καταταλαιπωρημένο σύλλογο. Η διοίκηση Στεφανίδη αν και έχει πάρει το ΟΚ από το Πρωτοδικείο, ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα και φυσικά δεν έχει αποκτήσει νομιμότητα.  Το πιθανότερο είναι ότι θα το κάνει στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Καλώς ή κακώς η επόμενη μέρα των κιτρίνων, ειδικά εφόσον μιλάμε για την Φούτμπολ Λιγκ περνάει μέσα από την άντληση κεφαλαίων που θα υποστηρίξουν ένα ρεαλιστικό business plan επανεκκίνησης.

Αυτή τη στιγμή το πλάνο που φαίνεται να προωθείται είναι αυτό της ειδικής εκκαθάρισης εν λειτουργία που έχει προτείνει ο Αργύρης Αργυριάδης, νομικός που χειρίστηκε την πρώτη αίτηση του 99. Γιατί προκρίνεται αυτή λύση; Γιατί σε αυτή χρειάζεται απλά να βρεθεί ένας αξιόχρεος επενδυτής. Με βάση το άρθρο 106 βγαίνουν σε πλειστηριασμό τα στοιχεία του ενεργητικού και όλη η ακίνητη περιουσία του ΑΡΗ μεταβιβάζεται σε όποιον δώσει τα περισσότερα (δηλαδή τον αξιόχρεο επενδυτή), περίπου 1,5-2 εκατ. ευρώ και τα χρέη μένουν στα φυσικά πρόσωπα. Το αξιόχρεο του επενδυτή θα πρέπει να βεβαιώνεται από Τράπεζα ή ΕΠΕΥ. «Άρα ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να είναι στη Β` Εθνική, μόνο με 1,5 εκ,  χωρίς να χρωστάει ούτε ένα ευρώ και τα χρέη δεν θα επανέλθουν ποτέ» όπως λέει χαρακτηριστικά ο γνωστός νομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες , τα μέλη της υπό συγκρότηση διοίκησης, επικοινώνησαν με τον Αργυριάδη και του ζήτησαν ραντεβού για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να τους αναλύσει διεξοδικά το πλάνο και πως μπορεί να εφαρμοστεί στον ΑΡΗ αφού βλέπουν ότι μπορεί να αποτελέσει μια εφικτή λύση. Βέβαια, αναγκαία συνθήκη υλοποίησής του είναι να βρεθεί ο άνθρωπος που θα βάλει αυτά τα χρήματα και ήδη όλο το βάρος  πέφτει στην αναζήτησή του, κυρίως στο εξωτερικό αφού στην Ελλάδα δύσκολα θα βρεθεί κάτι.

Προτεινόμενα Άρθρα