Χορηγός από την Σ. Αραβία για την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

από AllAboutARIS

Τη στιγμή που ο ΑΡΗΣ αδυνατεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια, οι άραβες επενδύουν στην Σέφιλντ της 3ης κατηγορίας του αγγλικού πρωταθλήματος.

Ο προχθεσινός ημιτελικός για το κύπελλο Αγγλίας σηματοδότησε το ντεμπούτο της μεγάλης χορηγικής συμφωνίας ανάμεσα στην αγγλική Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και τον όμιλο MBUZZ, που οδηγεί τις εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας, των μίντια και των τηλεπικοινωνιών στην Σαουδική Αραβία. Οι «λεπίδες», όπως είναι το προσωνύμιο του συλλόγου που αγωνίζεται στην τρίτη τη τάξει κατηγορία, δεν κατάφεραν να κάνουν την μεγάλη έκπληξη αποκλείοντας στον ημιτελικό την Χαλ της Πρέμιερ Λιγκ. Όμως κατάφεραν να πετύχουν μια σημαντική εμπορική επιτυχία υπογράφοντας συμβόλαιο χορηγικής συνεργασίας με την εταιρεία MBUZZ.

Ρόλο μεσάζοντα στην συμφωνία είχε η εταιρεία αθλητικού μάρκετινγκ Sports Revolution, η οποία δημιουργήθηκε για να φέρει σε επαφή τον πλούσιο αραβικό κόσμο με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (αραγε στην ΚΜΑ γνωρίζουν την ύπαρξή της);. Φυσικά κομβικό ρόλο έπαιξε το γεγονός πως από το Σεπτέμβριο, το 50% των μετοχών του συλλόγου ανήκει στον εγγονό του βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπα Αμπντουλάχ Μπιν Μοσάντ Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ. «Η πορεία της Γιουνάιτεντ στο Κύπελλο δεν έχει περάσει απαρατήρητη στην Σαουδική Αραβία, η οποία λατρεύει το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της MBUZZ, Νασέρ Αλ Σαγιαρί. «Ελπίζουμε πως με την στήριξη μας ο σύλλογος θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και θα επιστρέψει στις δόξες του παρελθόντος».

Και να φανταστεί κανείς ότι η Σέφιλντ αγωνίζεται στην 3η τη τάξει κατηγορίατου αγγλικού πρωταθλήματος και δεν προλαβαίνει φέτος να κυνηγήσει την άνοδό της στην Τσάμπιονσιπ. Με τα αραβικά κεφάλαια που εισρέουν πάντως είναι ζήτημα χρόνου να επιστρέψει σύντομα ακόμη και στην Πρέμιερσιπ. 

Προτεινόμενα Άρθρα