"Η πρώτη αίτηση χάθηκε για 800 χιλιάδες ευρώ"

από AllAboutARIS

"Με 2-4 εκατ. ευρώ, ο ΑΡΗΣ μπορεί να σταθεί στη Β` Εθνική

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” μίλησε ο νομικός Ηλίας Σταθάς, με αφορμή την κοινή επιστολή που δημοσίευσε μαζί με τους Σπύρο Χριστοφορίδη και Αργύρη Αργυριάδη, αναφερόμενος στην επόμενη μέρα του ΑΡΗ και στο τι πρέπει να γίνει.

Αναλυτικά: 

Για το πως προέκυψε η δική του εμπλοκή στη διαδικασία του άρθρου 99: “Από το καλοκαίρι του 2012 και ο κ. Σκόρδας είχε προτείνει το άρθρο 99, όταν αποφασίστηκε να πάμε προς αυτή την κατεύθυνση, επειδή και εμένα με έπεισαν ότι θα τρέξει με νομική και λογική βάση, είπα ναι. Γενικώς εμένα το άρθρο 99 δεν μου αρέσει, διότι στην Ελλάδα το χρησιμοποιούν εταιρίες, ώστε να κερδίσουν χρόνο πριν πτωχεύσουν. Επειδή όμως είχαμε στόχο να τα καταφέρουμε, είπα ναι”.

Για το τι έφταιξε και απέτυχε η πρώτην αίτηση: “Η προσωπική μου άποψη είναι ξεκάθαρη. Ο ίδιος ο ΑΡΗΣ δεν ήθελε να μπει στο άρθρο 99. Ποτέ φυσικά οι οπαδοί δεν ήτα εναντίον στην εξυγίανση του ΑΡΗ. Αναφέρομαι στους παράγοντες. Δεν μπορέσαμε να αποδείξουμε τη βιωσιμότητα της ομάδας, κάτι που δεν θα μπορέσει να κάνει και ο κ. Σκόρδας. Αν υπήρχαν 200 χιλιάδες ευρώ, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Δεν μας βοήθησε κανένας, εκτός από τον Τάσο Δεσύπρη”.

“Για το αν είχε τύχη ο ΑΡΗΣ σε μία ενδεχόμενη αίτηση: “Δεν υπήρχε δεδικασμένο, για αυτό και μπορούσε να γίνει έφεση. Αλλά και να γινόταν, έπρεπε να υπάρξει εισροή χρημάτων στην ΠΑΕ. Άμα δείτε την αίτηση του κ. Σκόρδα, είναι μία λίστα παραπόνων για τον λόγο που δεν έγινε δεκτή η πρώτη αίτηση. Δεν χρησιμοποιήσαμε την κατάρτιση μας πάνω σε ένα νομικό ζήτημα, για να την κάνουμε παραγοντισμό. Δουλέψαμε νομικά. Δεν είδαμε Σκόρδα, Ηλιάδη ή άλλους. Είδαμε ΑΡΗ. Εκεί παλέψαμε. Και αυτό που λέμε στην επιστολή, πως ταλαιπωρηθήκαμε από κάποιους, ισχύει. Η ομάδα περνάει τραγικές ώρες και δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να παρουσιάζει φρούδες ελπίδες. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, θα έχουμε τεράστια προβλήματα”.

Για το “καμπανάκι” του κινδύνου που χτυπούν μέσω της επιστολής του: “Κάποια στιγμή οι προσωρινές διαταγές θα τελειώσουν. Και τότε θα ενεργοποιηθούν οι ποινές”.

Για το αν υπάρχει ελπίδα: “Με αξιόχρεο επενδυτή, γίνεται. Με αυτό το ταμείο, δεν υπάρχει λόγος να αναλωνόμαστε. Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως αυτό το κατάστημα ταλαιπωρείται. Έχει πελατεία και εμείς την ξεχάσαμε. Πλέξαμε με το ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο. Ενώ υπάρχει μόνο ένας ΑΡΗΣ. Αυτή την πελατεία την χάνουμε. Δεν υπάρχει αύρα υγιούς λειτουργίας. Η πρώτη αίτηση χάθηκε για 800 χιλιάδες ευρώ. Με μία “ένεση” 2-4 εκατ. ευρώ, ο ΑΡΗΣ μπορεί να σταθεί στη Β` Εθνική”.

Προτεινόμενα Άρθρα