Απ’ του… χάρου τα δόντια η Ρεάλ

από AllAboutARIS

Εφιαλτικό βράδυ με happy end πέρασε η Ρεάλ! Η Ντόρτμουντ επικράτησε 2-0, έχασε τα… άχαστα (λόγω Μχιταριάν), αλλά η βασίλισσα έχοντας προίκα απ` την Μαδρίτη είναι στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αν και είχε το αβαντάζ (3-0) απ’ την Μαδρίτη, η Ρεάλ έζησε μια «κόλαση» στη Γερμανία κόντρα στη εξαιρετική Ντόρτμουντ, ωστόσο το 2-0 των Βεστφαλών δεν ήταν αρκετό για την ολική ανατροπή, με αποτέλεσμα η «βασίλισσα» να τσεκάρει –για τέταρτη σερί χρονιά- το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκτός τόπου και χρόνου έμοιαζαν ώρες-ώρες οι Μαδριλένοι (δεν έπαιξε ο Κριστιάνο) που είχαν χαμένο πέναλτι με τον Ντι Μαρία (στο 0-0). Σκόρερ και των δύο τερμάτων για τους νικητές ο Ρόις, μοιραίος ο Μχιταριάν που έχανε το ένα μετά το άλλο και είχε και… αφύλαχτος δοκάρι (στο 2-0).

Το ματς:

Το περσινό πάθημα (4-0 η Ντόρτμουντ) έδειχνε στην αρχή να ‘χει γίνει μάθημα, με τους παίκτες της Ρεάλ να είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τυχόν… απρόοπτα. Και αν ο Ντι Μαρία είχε ευστοχήσει στο πρώτο τέταρτο απ’ την άσπρη βούλα (το έβγαλε ο Βαϊντερφέλερ), πιθανώς να μην είχε συμβεί τίποτα από τα παρακάτω. Αλλά, προφανώς αυτή η «επιτυχία», έδωσε επιπλέον κουράγιο στη Ντόρτμουντ. Που «ανάσανε», αναθάρρησε και πήρε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Και δεν έμεινε μόνο στα λόγια, με τον Ρόις να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος του Πέπε και να βάζει μπροστά στο σκορ την ομάδα του (24’) κι ενώ λίγο νωρίτερα ο Μχιταριάν είχε χάσει μοναδική ευκαιρία!

Οι Μαδριλένοι έδειχναν «υπνωτισμένοι». Δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και αν γινόταν, σίγουρα ο Κάρλο Αντσελότι θα ζητούσε τάιμ-άουτ για να σταματήσει το παιχνίδι. Διότι η εικόνα της ομάδας του ήταν πολύ κακή, κάτι που ανάγκαζε μέχρι και τον Κριστιάνο απ’ τον πάγκο να δείχνει προβληματισμένος! Κι αφού ο Μχιταριάν δεν μπορούσε με τίποτα να σκοράρει, πάλι καλά –για την Ντόρτμουντ- υπήρχε εκεί ο Ρόις να εκμεταλλευτεί το ριμπάουντ μετά από δοκάρι του συμπαίκτη του και να κάνει το 2-0 στο 37’. Το σφύριγμα της λήξης του πρώτου μέρους έμοιαζε… λυτρωτικό για τη Ρεάλ.

Σίγουρα τα παράπονα του Ιταλού τεχνικού ήταν πολλά. Και θα ανέλυσε κάποια απ’ αυτά στα αποδυτήρια. Η αλήθεια είναι πως οι «μερένχες» μπήκαν αλλαγμένοι στο δεύτερο μέρος. Με τον Ίσκο να δίνει περισσότερη σιγουριά στο χώρο του κέντρου, προσπάθησαν να… κόψουν το βήχα της Ντόρτμουντ (που έψαχνε ακόμα ένα γκολ για παράταση) και μάλιστα είχαν δύο καλές στιγμές με Μπέιλ και Μπενζεμά, αλλά κανείς εξ’ αυτών δεν μπόρεσε να… τελειώσει το ματς. Οι Βεστφαλοί πήραν ξανά τα πάνω τους και άρχισαν το… σφυροκόπημα! Μάλλον δεν πήραν όλοι τα πάνω τους. Οι δέκα μόνο. Γιατί ο Μχιταριάν ήταν σε… άλλο γήπεδο. Και το απέδειξε όταν πέρασε τον Κασίγιας και σε κενή εστία σημάδεψε… το δοκάρι!

Το τι συνέβη στο «καυτό» γήπεδο των Γερμάνων μετά από αυτή τη φάση… δεν περιγράφεται! Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να πάει το ματς –τουλάχιστον- στην παράταση χάθηκε ξανά απ’ τον Αρμένιο, ενώ λίγο μετά πάλι βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά ο «Σαν Ίκερ» προστάτεψε σαν… Άγιος την εστία του. Οι δύο προπονητές έκαναν τις τελικές τους κινήσεις απ’ τον πάγκο, με τον Αντσελότι –πάντως- στο τελευταίο τέταρτο να… κλειδώνει τους παίκτες της Ντόρτμουντ και να μην τους επιτρέπει να φανούν απειλητικοί. Πιθανώς να μην είχαν άλλες δυνάμεις, να μην το πίστευαν και τα λεπτά πέρασαν υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης που αν και βρέθηκε να «δεινοπαθεί», κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση με το τελικό 2-0.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ντόρτμουντ: Βάιντερφελερ, Φρίντριχ, Κιρχ, Χούμελς, Πίστσεκ (81’ Ομπαμεγιάνγκ), Ντουρμ, Μχιταριάν, Ρόις, Γκρόσκροϊτς, Γιόγιτς, Λεβαντόφσκι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κασίγιας, Ράμος, Πέπε, Κοεντράο, Καρβαχάλ, Αλόνσο, Μόντριτς, Μπέιλ, Ντι Μαρία (73’ Καζεμίρο), Ιγιαραμέντι (46’ Ίσκο), Μπενζεμά (92’ Βαράν)

Προτεινόμενα Άρθρα