Τα μέλη ενέκριναν την ανακατασκευή του Καμπ Νου

από AllAboutARIS

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα, σε ποσοστό 72,36%, αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τα πλάνα της διοίκησης για ανακατασκευή του Καμπ Νου και δημιουργία νέου κλειστού γηπέδου.

Τα μέλη της Μπαρτσελόνα, σε ποσοστό 72,36%, αποφάσισαν να υπερψηφίσουν τα πλάνα της διοίκησης για ανακατασκευή του Καμπ Νου και δημιουργία νέου κλειστού γηπέδου.
Το Σάββατο ήταν σημαντική ημέρα για τον Καταλανικό σύλλογο, αφού τα μέλη του θα αποφάσιζαν για το αν αποδέχονται τα σχέδια που έχει εκπονήσει η διοίκηση για τον εκσυγχρονισμό της ιστορικής έδρας της ομάδας. Στις κάλπες προσήλθαν 37.535 μέλη από τα οποία το 72,36% ψήφισε υπέρ του σχεδίου, το 25,55% «όχι», ενώ ένα 2% ψήφισε λευκό.
Η διοίκηση της «Μπάρτσα» είχε πάρει την απόφαση για ανακατασκευή του γηπέδου από τις αρχές του χρόνου, εκτιμώντας πως είναι προτιμότερη από την κατασκευή καινούργιου γηπέδου. Παράλληλα θα κατασκευαστεί ένα νέο κλειστό γήπεδο χωρητικότητας 12.000 θέσεων για τις ανάγκες της ομάδας μπάσκετ. Ο αρχικός προϋπολογισμός φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου, Ζοσέπ Μαρία Μπερτομέου, δήλωσε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Αυτό το πρότζεκτ είναι ένα τεράστιο βήμα για να κρατήσουμε την θέση μας στην κορυφή του αθλήματος. Πάμε μπροστά, έχουμε αποφασίσει ένα πλάνο για το μέλλον του συλλόγου, το οποίο θα το θέσουμε σε εφαρμογή μόλις ολοκληρωθεί η σεζόν. Θα έχουμε ένα νέο Καμπ Νου, για το οποίο κάθε οπαδός της Μπαρτσελόνα θα είναι περήφανος το 2021.
Πρέπει να πούμε συγχαρητήρια τους εαυτούς μας. Δείξαμε το ενιαίο πνεύμα μας ως ιδιοκτήτες στο να συνεχίσουμε να αποφασίζουμε το μέλλον του συλλόγου. Τέτοιες μέρες, όλος ο κόσμος μπορεί να δει τι είναι η Μπαρτσελόνα. Θα δουλέψουμε τόσο πολύ, ώστε και αυτοί που ψήφισαν όχι να είναι επίσης περήφανοι για το έργο».
Να σημειώσουμε πως μια μερίδα των πιο ρομαντικών οπαδών είναι κάθετα αντίθετη με το πρότζεκτ, όχι στην βάση πως δεν θέλουν την «ανανέωση» του γηπέδου, αλλά δεν θέλουν να γίνει μετά χρήματα που θα προέλθουν από τον χορηγό που θα δώσει το όνομα του στο θρυλικό γήπεδο. Θεωρούν πως μια τέτοια κίνηση θα είναι ακόμα μια γροθιά στην παραδοσιακή εικόνα του συλλόγου που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί αρκετά.

Προτεινόμενα Άρθρα