Η τέταρτη θητεία του Φοιρού

από AllAboutARIS

Τυπικά ο Φόρης Κάκογλου θα δηλώνεται στα εναπομείναντα παιχνίδια ως προπονητής υ ΑΡΗ, όμως την ουσιαστική ευθύνη θα έχει ο Γιώργος Φοιρός, για τον οποίο αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία του στην ομάδα.

Στα πλάνα του Γιώργου Φοιρού όταν αναλάμβανε χρέη τεχνικού διευθυντή της ΠΑΕ σίγουρα δεν ήταν το να κοουτσάρει στα τελευταία παιχνίδια και μάλιστα με την ομάδα υποβιβασμένη. Έστω και ανεπίσημα, αυτή θα είναι η τέταρτη θητεία του στον πάγκο του ΑΡΗ, στο οποίο έζησε ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες στιγμές ως προπονητής.

Η μακροβιότερη παρουσία του στον πάγκο του ΑΡΗ ήταν η πρώτη, από το 1992 ως το 1996, κατά την οποία οι «κίτρινοι» κέρδισαν την έξοδό τους στο κύπελλο UEFA τη σεζόν 1993-94, έπειτα από αρκετά χρόνια. Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας επέστρεψε τη δύσκολη σεζόν του πρώτου υποβιβασμού, όταν το καλοκαίρι του 1997 έφτιαξε άρον άρον την ομάδα, η οποία επανήλθε άμεσα στην Α’ Εθνική.

Στην τρίτη παρουσία του στον πάγκο του ΑΡΗ, ο Γιώργος Φοιρός οδήγησε την ομάδα στον τελικό της Τούμπας, χωρίς όμως να καταφέρει να κατακτήσει τον τίτλο επί του «αιωνίου» αντιπάλου, ενώ στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με νίκη επί του Ηρακλή οι «κίτρινοι» εξασφάλισαν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο.

Προτεινόμενα Άρθρα