Ο υποβιβασμός έχει ονοματεπώνυμα

από AllAboutARIS

Οι τεράστιες ευθύνες του Δημήτρη Ηλιάδη κυρίως στο χτίσιμο του περασμένου καλοκαιριού που όμως δεν βγάζουν από το… κάδρο του υποβιβασμού τον Λάμπρο Σκόρδα και τις δικές του μεγάλες αστοχίες.

Ο Λάμπρος Σκόρδας προσπάθησε με την χθεσινή του γραπτή τοποθέτηση να φορτώσει όλες τις ευθύνες του υποβιβασμού στους άλλους και εν προκειμένω στον Δημήτρη Ηλιάδη, δεν πείθει όμως σχεδόν κανέναν. Όχι βέβαια γιατί δεν έχει ευθύνες ο Ηλιάδης, ίσα-ίσα έχει τις μεγαλύτερες, αλλά γιατί και ο ίδιος δεν έκανε σχεδόν τίποτα από αυτά που υποσχέθηκε. Μπορεί να μην ευθύνεται για τις τραγικές επιλογές σε επίπεδο προπονητή και παικτών του περασμένου καλοκαιριού αλλά είχε μπροστά του 19 ολόκληρες αγωνιστικές να αντιστρέψει την κατάσταση, διάστημα μεγάλο και ικανό για βαθιές τομές και παρεμβάσεις.

Την αρχή του κακού μπορεί να την ξεκίνησε ο Ηλιάδης, όμως το τελειωτικό χτύπημα το έδωσε ο Σκόρδας με τους συνεργάτες του. Ο πρώτος έχτισε μια ομάδα με σαθρό υπόβαθρο σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο, απέτυχε στο άρθρο 99 και στο χορηγικό κομμάτι, έχασε τον καλύτερο ξένο παίκτη, εκχώρησε το 80% των εσόδων, αλλά και ο διάδοχός δεν τα πήγε καλύτερα.

Έφερε ένα προπονητή που ενώ μετά από κάποια παιχνίδια φαινόταν ότι δεν μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αρνούνταν πεισματικά να αντικαταστήσει, επέμενε στην απόκτηση του Παπαστεριανού χάνοντας πολύτιμο χρόνο και επιλογές στην απόκτηση του παίκτη άνω των 24 ετών, πήγε σε ευθεία σύγκρουση με την ΕΠΟ στο θέμα της έκδοσης δελτίων των νέων παικτών, απέτυχε παταγωδώς στη νέα αίτηση του άρθρου 99 ενώ θα μπορούσε να προχωρήσει σε έφεση, δεν είχε να προσφέρει οικονομική ανάσα στο πολύπαθο και απλήρωτο επί μήνες ποδοσφαιρικό τμήμα.

Και αν εν πάση περιπτώσει θεωρούσε, κατά δήλωσή του, ότι η ομάδα είχε πέσει από τον Δεκέμβριο που ανέλαβε, για ποιο ακριβώς λόγο ανέλαβε;  Το χειρότερο δεν από όλα; Ότι επέτεινε τον διχασμό στον σύλλογο αφού το όνομά του εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στα τεκταινόμενα της τελευταίας δεκαετίας στο σύλλογο και πλέον ξεκάθαρα η παρουσία του και η άρνησή του να αποχωρήσει, αποτελεί τροχοπέδη για την επόμενη μέρα.

Προτεινόμενα Άρθρα