Το… αιώνιο ρεκόρ του 80-0!!!

από AllAboutARIS

Ο ΑΡΗΣ έχει πετύχει πολλά ρεκόρ στην 100χρονη ιστορία του με την «μερίδα του λέοντος» να ανήκει στην ομάδα μπάσκετ της εποχής του «Αυτοκράτορα». Ρεκόρ που δεν πρόκειται να… σπάσουν ποτέ με τους «κίτρινους» αφήνουν το στίγμα τους στο ελληνικό μπάσκετ όσα χρόνια και αν περάσουν.

Μπορεί να χαρακτηριστεί το «αιώνιο» ρεκόρ μιας και δεν φαίνεται ότι πρόκειται να… σπάει ποτέ. Ο λόγος φυσικά για τις 80 συνεχόμενες νίκες από τον «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» του ελληνικού μπάσκετ, ρεκόρ το οποίο κανονικά θα ήταν μεγαλύτερα αν δεν δικαιώνονταν ο Πανιώνιος  με μία απόφαση-παρωδία για παράβαση κανονισμών στον πρώτο αγώνα και με τον ΑΡΗ να έχει κερδίσει εκείνο τον αγώνα με 69-65. Όμως έτσι ήθελαν κάποιοι οι οποίοι φοβόντουσαν τον «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ» και καλά έκαναν μιας και μετά τις 2 Μαρτίου του 1985 ο ΑΡΗΣ ξέχασε την… ήττα για 3 ΧΡΟΝΙΑ!!! και για 80 συνεχόμενα παιχνίδια στην Α1 με το σερί να… σπάσει στις 5 Νοεμβρίου του 1988.

Βέβαια όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας άλλα δύο ρεκόρ του ΑΡΗ δεν πρόκειται να… σπάσουν ποτέ και συνδυάζονται με το 80-0 μιας και εκείνη την τριετία ο «ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ» του ελληνικού μπάσκετ κατέκτησε αήττητος δύο συνεχόμενα νταμπλ και τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα.

Ο ΑΡΗΣ έχει χαρακτηριστεί επίσης ως η πλέον επιθετική ομάδα στο ελληνικό μπάσκετ από τις 100άρες και τα ρεκόρ στις διαφορές των νικών που κατέχει στο πρωτάθλημα αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος.
Συγκεκριμένα ο ΑΡΗΣ έχει κερδίσει με 91 πόντους διαφορά την Νήαρ Ηστ το 1986 (153-62) και με 89 πόντους τον Ιωνικό Ν. το 1987 (153-64 τότε ως Α1).
Στο Κύπελλο Ελλάδος ο ΑΡΗΣ κατέχει το ρεκόρ μεγαλύτερης διαφοράς σε νίκη από το 1987 όταν και είχε κατακτήσει το τρόπαιο επικρατώντας του Πανελληνίου με 110-70 (+40).

Ο ΑΡΗΣ κατέχει επίσης μία αξιοθαύμαστη επίδοση όσον αφορά την παρουσία του στα πρωταθλήματα μπάσκετ από την καθιέρωση της Α` εθνικής την περίοδο 1963–64 ως σήμερα (περίοδος 2013–14), καθώς έχει λάβει μέρος σε όλα ανελλιπώς, σε 51 στο σύνολο(μοναδική ομάδα που επίσης έχει ίδιο αριθμό συμμετοχών είναι ο Παναθηναικός)

Προτεινόμενα Άρθρα