Κοντά στην… έξοδο ο Αθηναίου

από AllAboutARIS

Ο Γιάννης Αθηναίου τελικά δεν φαίνεται ότι θα τελειώσει την φετινή χρονιά με την ομάδα του ΑΡΗ και μάλλον θα αποχωρήσει για άλλες… πολιτείες, μάλλον προς την Ιταλία μιας και η Αρμάνι Μιλάνου έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η περίπτωση του πάντως είχε και έχει ενδιαφέρον…

Το καλοκαίρι ο ΑΡΗΣ συμφώνησε με τον Γιάννη Αθηναίου ο οποίος ήταν προσωπική επιλογή του Βαγγέλη Αγγέλου και μάλιστα υπέγραψε για τα επόμενα δύο χρόνια μιας και ο τότε τεχνικός των “κιτρίνων” ήθελε να του δώσει το ρόλο του ηγέτη. Η πίεση του Βαγγέλη Αγγέλου για την υπογραφή του Γιάννη Αθηναίου οδήγησε την πλευρά της ΚΑΕ να δεχθεί δύο όρους, ο ένας από τους οποίους θα μπορούσε να θεωρηθεί από… περίεργος ως…εξωφρενικός και έδινε το δικαίωμα στον Έλληνα πλέι μέικερ να αποχωρήσει από την ομάδα, χωρίς αυτή να έχει κέρδος.
Ο πρώτος όρος λοιπόν στο συμβόλαιο του Γιάννη Αθηναίου του έδινε το δικαίωμα να αποχωρήσει από τον ΑΡΗ  αν και εφόσον είχε αποχωρήσει νωρίτερα ο Βαγγέλης Αγγέλου!!! Κάτι το οποίος παραλίγο να γίνει μετά την αποχώρηση του Έλληνα τεχνικού για την Ανατολού Εφές, μιας και άμεσα ο εκπρόσωπος του αθλητή άρχισε να τον προτείνει σε ομάδες είτε του εξωτερικού είτε της Ελλάδος (Παναθηναικός), χωρίς όμως να μπορέσει να πάρει κάποια καλή προσφορά. 
Ο δεύτερος όρος δίνει το δικαίωμα στον Γιάννη Αθηναίου να αποχωρήσει εφόσον έχει πρόταση από ομάδα του εξωτερικού και σύμφωνα με πληροφορίες ο ΑΡΗΣ δεν λαμβάνει χρήματα ως “μπάι άουτ”. Ουσιαστικά το συμβόλαιο θα μπορούσε να πει κανείς ότι ήταν… στα μέτρα του Γιάννη Αθηναίου. 

Βέβαια πριν από έναν μήνα και συγκεκριμένα στις 11 Φεβρουαρίου ο Έλληνας αθλητής είχε εκδώσει γραπτή δήλωση μέσω του επίσημου σάιτ της ΚΑΕ ΑΡΗΣ στην οποία ανέφερε τα εξής: «Θέλοντας να βάλω ένα τέλος στην παραφιλολογία περί αποχώρησής μου από την ομάδα, που μόνο κακό της κάνει στην παρούσα φάση ανασυγκρότησής της, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να αποχωρήσω από τον ΑΡΗ και θα συνεχίσω να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του».
Μία ανακοίνωση για την οποία προφανώς και είχε γνώση η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, η οποία όμως γνώριζε και τους δύο όρους στο συμβόλαιο του Έλληνα πλέι μέικερ.

Όλα δείχνουν λοιπόν ότι ο Γιάννης Αθηναίου θα αποχωρήσει και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ιταλία, με τον ΑΡΗ να χάνει έναν από τους βασικούς του παίκτες και πλέον ο στόχος της έκτης θέσης απομακρύνεται ακόμα περισσότερο. 

Πάντως ήταν κοινό μυστικό στο Αλεξάνδρειο ότι το καλοκαίρι ο Γιάννης Αθηναίου θα αποτελούσε παρελθόν από τους “κίτρινους”, απλά περίμεναν ότι θα τελείωνε την φετινή χρονιά στον ΑΡΗ. 

Προτεινόμενα Άρθρα