Επένδυση 150 εκατ. δολαρίων στη Γιουνάιτεντ!

από AllAboutARIS

Το αμερικάνικο επενδυτικό fund Baron Capital από χθες κάτοχος του το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου για το οποίο δαπάνησε 150 εκατ. δολάρια, περίπου 90 εκατ. λίρες.

Το αμερικάνικο επενδυτικό fund Baron Capital είναι από χθες μέτοχος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς σε ανακοίνωση που έκανε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης γνωστοποίησε ότι κατέχει το 2,5% του μετοχικού κεφαλαίου για το οποίο δαπάνησε 150 εκατ. δολάρια, περίπου 90 εκατ. λίρες.

Πρόκειται για μία συναλλαγή που καθιστά το Baron Capital τρίτο μεγαλύτερο μέτοχο, πίσω από την οικογένεια Γκλέιζερ που κατέχει το 90% και τον Τζορτζ Σόρος που έχει αγοράσει, επίσης μέσω του Χρηματιστηρίου, ένα ποσοστό που υπερβαίνει το 4%.

Πρακτικά πάντως δεν υπάρχει κάτι που θα αλλάξει άμεσα σε διοικητικό επίπεδο, καθώς το συγκεκριμένο επενδυτικό fund δεν έχει πρόθεση να καταθέσει πρόταση εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου που αποτιμάται κοντά στα 3,5 δισ. δολάρια, αλλά ούτε μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους εξελίξεις καθώς τα δικαιώματα ψήφου ανέρχονται μόλις στο 1,3% των μετοχών που αγόρασε.

Προτεινόμενα Άρθρα