Χιμένεθ: "Θα πληρώσουμε πολύ ακριβά τον λογαριασμό με τα συνεχόμενα παιχνίδια"

από Γιώργος Γκάτος

Παράλληλα, άφησε αιχμές για τον καλοκαιρινό σχεδιασμό της ΑΕΚ.

Είναι αυτό που αισθανόμουν στα τελευταία παιχνίδια. Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να πληρώνει περισσότερο αυτό το πρόγραμμα. Δε μπορούμε να παίξουμε με τους παίκτες που θέλουμε. Οσοι παίζουν, δεν προλαβαίνουν να ξεκουραστούν μετά. Φαίνεται ότι δε μπορούμε να παίξουμε στο 100% για 90 λεπτά. Δεν μπορώ να πω κάτι κακό για τους ποδοσφαιριστές μου. Είναι ένας λογαριασμός που θα πληρώσουμε πολύ άκριβά. Έχουμε ποδοσφαιριστές στην άμυνα που δεν έχουν εμπειρία αλλά θα είναι σημαντικοί για το μέλλον. Θα κάνουν λάθη αλλά είναι σημαντικοί.”

Για το τι τον προβληματίζει απόψε:

“Το λέω ξανά. Είναι το πρόγραμμα. Στην ουσία οι αντίπαλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, έχουν δουλέψει περισσότερο από εμάς. Αν εμείς παίξουμε με αντίστοιχη ένταση, μπορεί να τραυματιστούμε. Σήμερα πήραμε ένα μεγάλο ρίσκο. Όπως ο Μάνταλος που μπορούσε να παίξει ως 45 λεπτά και ο Κρίστισιτς που έπαιξε 90 με πρόβλημα. Είμαστε η ΑΕΚ και πρέπει να διεκδικήσουμε το καλύτερο, τιμώντας τη φανέλα.”

Για το δέσιμο του ίδιου με την ομάδα και τι θα έλεγε στον κόσμο:

“Το να είναι απογοητευμένοι είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ελπίζουν να είμαστε πιο ψηλά. Είναι έξυπνοι και γνωρίζουν ότι δεν ήταν ο καλύτερος προγραμματισμός φέτος. Με βάση τους τραυματισμούς, το πρόγραμμα μας κάνει τη ζωή πιο δύσκολη. Θα το παλέψουμε μέχρι το τέλος. Υπήρχαν 3-4 ποδοσφαριιστές που δεν μπορούσαν άλλο. Είναι αυτό που έχουμε, πρέπει να συνεχίσουμε και να τελειώσουμε τη σεζόν με το καλύτερο τρόπο. Δεν μπορούμε να πετάξουμε λευκή πετσέτα. Μπορεί να πέσαμε αλλά θα σηκωθούμε.”

Προτεινόμενα Άρθρα