ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ, τους πάτησε μέσα στο ΟΑΚΑ!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Ρόουζ και Σίλβα τα γκολ.

Νίκη 2ης θέσης αλλά και δικαιοσύνης. 

Εναν μήνα μετά την άδικη ήττα στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ο ΑΡΗΣ δεν έκανε άλλο δώρο στην σταθερά κακή ΑΕΚ. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν ουσιαστικοί και διαβασμένο για 90 λεπτά, σκόραραν δις και έφυγαν νικητές με 0-2 από το ΟΑΚΑ για την 21η αγωνιστική της Super League.

Τα γκολ των Ρόουζ (29′) και Σίλβα (90’+1′) έκριναν την αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου, με τον ΑΡΗ να έχει άλλες δύο κλασσικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Πιεστική αλλά ακίνδυνη η ΑΕΚ, με μόνη αξιόλογη φάση εκείνη του Μαχαίρα στο 70

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

ΑΡΗΣ: Γκάμα, Τζέγκο και… Μαντσίνι

Ο Πορτογάλος ήτανη σίγουρη επιστροφή ενώ ο Αυστραλός κέρδισε μία θέση την οποία διεκδικούσε με τον Χαβιέ Ματίγια. Η έκπληξη όμως ήταν ο Αργεντινός, παίρνοντας τη θέση του Μάνου στην κορυφή της επίθεσης.

Πίσω στην άμυνα δεν άλλαξε κάτι, με τον Κουέστα στο τέρμα και τους Σούντγκρεν, Ρόουζ, Δεληζήση και Σάκιτς τετράδα στην άμυνα. Ο Τζέγκο με τον Σάσα ήταν η δυάδα στα χαφ και ο Γκάμα με τον Μπερτόγλιο και τον Ματέο η μεσοεπιθετική τριάδα.

ΑΕΚ: Πολλές αλλαγές και εκπλήξεις από τον Χιμένεθ

Αρκετά άλλαξε ο Μανόλο Χιμένεθ, συγκριτικά με την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε μεσοβδόμαδα στο Κύπελλο. Ο Ισπανός προχώρησε σε έξι αλλαγές, σε όλες τις γραμμές του.

Ο Αθανασιάδης ήταν στο τέρμα. Ραντόνια στα δεξιά, Λόπεζ στα αριστερά της άμυνας και ο Νεντελτσιάρου με τον Λάτσι στα στόπερ. 

Ο Σιμόες ήταν ο μόνος χαφ στο κέντρο, με τους Σιμάνσκι και Κρίστισιτς εσωτερικούς μέσους. Λιβάι Γκαρσία και Αλμπάνης ήταν στα άκρα της επίθεσης και ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή. 

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Πιο απειλητικός ο ΑΡΗΣ

Με ποιότητα αλλά χωρίς δημιουργία η ΑΕΚ σε όλο το πρώτο ημίχρονο, προσπαθώντας να πατήσει περιοχή είτε με τις ατομικές προσπάθειες του Γκαρσία είτε με τον Ανσαριφάρντ.

Ο Ιρανός είχε και την μόνη αξιόλογη τελική της Ένωσης, σουτάροντας από το ημικύκλιο στο 5′ και με τον Κουέστα να μπλοκάρει σταθερά. 

Βέβαια ούτε ο ΑΡΗΣ ήταν καταγιστικός αλλά πάτησε περισσότερες φορές στην περιοχή και έψαχνε την τελική πάσα για να απειλήσει τον Αθανασιάδη. Οπως δηλαδή στο 9′ με το σουτ του Γκάμα από πλάγια θέση, το οποίο πέρασε λίγα μέτρα από το δεξί δοκάρι.

Γκολ… αλά γαλλικά!

Το ρολόι είχε σημαδέψει ήδη το 29ο λεπτό, όταν ο ΑΡΗΣ πήρε το προβάδισμα. Ο Δεληζήσης πήρε την πρώτη κεφαλιά από το κόρνερ του ΓΚάμα, ο Αθανασιάδης έχασε τη μπάλα και ο Ρόουζ στο ριμπάουντ με αριστερό πλάσε έκανε το 0-1 του πρώτου ημιχρόνου. 

Ασσύληπτη χαμένη ευκαιρία από Μπερτόγλιο

Ο ΑΡΗΣ θα μπορούσε να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του από το ξεκίνημα της επανάληψης, εάν εκτελούσε καλύτερα ο Μπερτόγλιο. Ο Σάσα έκλεψε ψηλά από τον Μάνταλο και βγήκε με τον Αργεντινό απέναντι σε έναν παίκτη της ΑΕΚ, αλλά ο “Φάκου” άργησε και έστειλε τη μπάλα παράλληλα με την εστία. 

Στο 66′ πήρε τη σκυτάλη ο Ματέο, με τον Σάσα σε ακόμα μία φάση. Ο Βραζιλιάνος “έσπασε” για τον Αργεντινό μέσα στην περιοχή, “χόρεψε” την άμυνα της ΑΕΚ αλλά ο Αθανασιάδης σταμάτησε την κοντινή προσπάθειά του. 

Ολα για όλα από τον Χιμένεθ

Πριν ξεκινήσει το δεύτερο μέρος ο Χιμένεθ πέρασε Μάνταλο, Νταντσένκο και Μαχαίρα, ενώ αργότερα ακολούθησαν Ολιβέιρα και Τάνκοβιτς. Ναι με πίεσε περισσότερο αλλά ούτε έτσι κατάφερε να δημιουργήσει, με μοναδική καλή στιγμη το σουτ του Μαχαίρα στο 70′ και την δύσκολη επέμβαση του Κουέστα. 

Το τελείωσε ο Σίλβα

Το 0-1 άφηνε τα πάντα ρευστά για τα τελευταία λεπτά, ωστόσο ο ΑΡΗΣ φρόντισε να αποφύγει το άγχος των καθυστερήσεων. Στο πρώτο λεπτό τους, ο Σίλβα έκανε τρομερή προσπάθεια και πάτησε στην περιοχή, πλασάροντας τον Αθανασιάδη για το τελικό 0-2.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Άντρις Τρεϊμάνις (Λετονία)
ΒΟΗΘΟΙ: Χάραλντς Γκουτερμάνις (Λετονία), Αλεκσέι Σπασιονίκοβς (Λετονία)
4ος: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR: Ρομπ Ντιέμπερνικ (Ολλανδία)
ΒΟΗΘΟΣ VAR: Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Αρκαδίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 81′ Σούντγκρεν, 89′ Μάνος/23′ Σιμόες, 53′ Λόπεζ, 54′ Κρίστισιτς
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
ΓΚΟΛ: -/29′ Ρόουζ, 90+ Σίλβα

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Ραντόνια (46′ Νταντσένκο), Νεντελτσάρου, Λάτσι, Λόπες, Κρίστισιτς, Σιμόες (56′ Μάνταλος), Σιμάνσκι (79′ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (59′ Ολιβέιρα), Αλμπάνης (46′ Μαχαίρας)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Δεληζήσης, Ρόουζ, Τζέγκο, Σάσα (84′ Κάτσε), Γκάμα (84′ Ματίγια), Γκαρσία (83′ Μπρούνο), Μπερτόγλιο (74′ Σίλβα), Μαντσίνι (66′ Μάνος)

Προτεινόμενα Άρθρα