Τα τρία "θέλω" του Καμπερίδη για τα θεμέλια του "νέου" ΑΡΗ

από Αντώνης Γκάτζιος

Το πρώτο φιλικό της χρονιάς, και μάλιστα με πολλές απουσίες, δεν ενδείκνυται για πολλά συμπεράσματα. Όμως ένας προπονητής πάντα βλέπει αυτά που θέλει και στα οποία έχει εστιάσει.

Ο Σάββας Καμπερίδης δεν περίμενε φυσικά… όργια από μία ομάδα που μόλις πριν από λίγες μέρες ξεκίνησε προετοιμασία, και συν αυτώ δεν είχε και τρεις βασικούς παίκτες στο ρόστερ (Τσάλμερς, Ντραγκίτσεβιτς, Μιλόσεβιτς), ενώ αντιμετώπιζε έναν πολύ ποιοτικό αντίπαλο όπως η ΑΕΚ. Όμως είχε εστιάσει σε συγκεκριμένα πράγματα, τα οποία είναι θεμέλιος λίθος, στο ξεκίνημα της προετοιμασίας, για την καλή πορεία μιας ομάδας.

Ο κόουτς του ΑΡΗ μίλησε για το τρίπτυχο που ήθελε να δει πρώτα απ’ όλα: Ενέργεια, άμυνα, ομαδικότητα. Ο ίδιος έμεινε ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των παικτών σ’ αυτούς τους τρεις τομείς, δεδομένου βέβαια ότι οι ομαδικές προπονήσεις ξεκίνησαν πρόσφατα.

Αυτά είναι τα τρία στοιχεία πάνω στα οποία ο Καμπερίδης θέλει να “χτίσει” τον ΑΡΗ. Τα υπόλοιπα, όπως η σωστή επιθετική λειτουργία, οι αυτοματισμοί, το “δέσιμο”, θα έρθουν στην πορεία κι αφού συμπληρωθεί, φυσικά, το ρόστερ με την έλευση των παικτών που θα συμπληρώσουν το παζλ.

Οι αφίξεις των τριών ξένων θα γίνουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ο 42χρονος κόουτς θα φορτσάρει για το μοντάρισμα του “νέου” ΑΡΗ. Από τη στιγμή που στα βασικά “θέλω” του, έστω και πρόωρα, η ομάδα πήρε καλό βαθμό, έχει ένα λόγο να αισιοδοξεί για κάτι καλό στη φετινή σεζόν.

Προτεινόμενα Άρθρα