Μία σταθερά, ετών 33!

από Νίκος Παπαδόπουλος

Το 2021 είναι… διαβολεμένο, από πλευράς προγράμματος, για τον ΑΡΗ.

Ηδη οι “κιτρινόμαυροι” έχουν προλάβει να δώσουν επτά (!) παιχνίδια μέσα στο νέο έτος και ενώ καλά-καλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο Ιανουάριος. 

Η δομή του προγράμματος οδήγησε εκ των πραγμάτων τον Άκη Μάντζιο σε ένα σταδιακό ροτέισον, ειδικά στα τελευταία παιχνίδια, με διαχείριση της κόπωσης, τραυματισμών αλλά και τιμωριών σε αυτό το διάστημα. 

Γκάμα, Σάσα και Ρόουζ είναι ίσως πιο χαρακτηριστικές σταθερές για την ομάδα σε αυτόν τον πρώτο κύκλο αγώνων του 2021, αφού είναι οι μοναδικοί που έχουν παίξει σε όλα τα ματς ως βασικοί. Ειδικά ο Γάλλος δεν έχει χάσει… δευτερόλεπτο αλλά το εντυπωσιακό βρίσκεται στην περίπτωση του Μπρούνο Γκάμα. 

Δεν μιλάμε για έναν 28χρονο παίκτη, όπως ο Ρόουζ, αλλά για έναν ποδοσφαιριστή στα 33 και με χιαστούς πρόσφατα, που όμως επιβεβαιώνει χαρακτηρισμούς όπως “Μπέντζαμιν Μπάτον” ή “παλιό καλό κρασί”.

Έχει χάσει μόλις 46 λεπτά στα τελευταία επτά ματς ενώ η περίπτωσή του γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή εάν μπει στο “κάδρο” ολόκληρη η σεζόν έως τώρα.

Ο Γκάμα είναι ο μοναδικός παίκτης του ΑΡΗ που έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα ματς της ομάδας και στις τρεις διοργανώσεις που έλαβε ή συνεχίζει να λαμβάνει μέρος! 

Φέτος ο ΑΡΗΣ έχει δώσει ήδη 20 ματς. Δηλαδή ένα σύνολο 1800 αγωνιστικών λεπτών, από τα οποία ο Γκάμα έχει παίξει στα 1545. Δηλαδή έχει χάσει μόλις 255 λεπτά! 

Είναι δεδομένο φυσικά ότι το τελευταίο διάστημα πηγαίνει στα… κόκκινα, λόγω ηλικίας. Ο Μάντζιος τον διατηρεί ναι μεν στην ενδεκάδα αλλά προσπαθεί να διαχειριστεί την κόπωσή του, όπως και ο ίδιος με την εμπειρία του. 

Μέσα στα επόμενα ματς δεν αποκλείεται ο Γκάμα να πάρει παραπάνω ανάσες απ’ ότι του δίνονται ήδη, αυτό όμως δεν θα αναιρέσει σε καμία περίπτωση ότι παρά τα 33 του χρόνια βάζει τα γυαλιά σε αρκετούς με τους αριθμούς του! Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για τον πρώτο σκόρερ της ομάδας και με πρωτιές σε διάφορες κατηγορίες. 

Προτεινόμενα Άρθρα