"Πλέον η ομάδα βρίσκεται σε καλό επίπεδο"

από AllAboutARIS

"Τα αποτελέσματα φαίνονται μέσα στο γήπεδο"

Στην εκπομπή “AllAboutARIS On Air” φιλοξενήθηκε ο γυμναστής του ΑΡΗ, Νίκος Γιάγκου, μιλώντας για την παρουσία του στην ομάδα, τη βελτίωση που υπάχει στη φυσική κατάσταση των παικτών και για τη διαχείριση των νεαρών.

Αναλυτικά: 

Για τη δουλειά του γυμναστή: “Είναι πολύ σημαντική η δουλειά μας και ο ρόλος μας μετράει πολύ για έναν προπονητή”

Για το αν ήταν έκπληξη που ο Σούλης Παπαδόπουλος τον διάλεξε για γυμναστή του ΑΡΗ:  “Δεν ήταν έκπληξη. Μπορεί να μην είχαμε συνεργαστεί, αλλά γνωριζόμασταν και είχαμε κάνει μία συζήτηση το καλοκαίρι, πως αν ερχόταν στον ΑΡΗ θα με έπαιρνε μαζί του”.

Για τις σπουδές του: “Μόλις τελείωσα τις σπουδές μου στη Θεσσαλονίκη έκανα υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Ρώμης. Μέσω αυτού ήμουν για ένα διάστημα στο προπονητικό τιμ της Ρόμα, δίπλα στους Κλαούντιο Ρανιέρι και Βιντσέντζο Μοντέλα”.

Για το πόσο διαφορετικά είναι τα δεδομένα στις ευρωπαϊκές ομάδες: “Είναι διαφορετική και πιο πολύ όσον αφορά την οργάνωση. Και στην Ελλάδα όμως προσπαθούμε να μιμηθούμε τις ομάδες της Ευρώπης και πιστεύω θα μας βγει σε καλό”.

Για το τι βρήκε ερχόμενος στον ΑΡΗ και ποιος είναι ο ρόλος του στην ομάδα: “Εγώ είμαι υπεύθυνος της φυσικής κατάστασης και ο Γιάννης Γιώρης της αποκατάστασης. Την ομάδα την παρακολουθούσα και από την τηλεόραση. Μπορώ νηα πω πως τώρα βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο. Μετρήσεις δεν μπορέσαμε να κάνουμε λόγω του λίγου χρόνου που είχαμε στη διάθεση μας. Πήρα τις προηγούμενες, αλλά κάποια πράγματα μπορείς να τα διακρίνεις και με το μάτι. Βελτιωθήκαμε στη φυσική κατάσταση και μακάρι κάποια αποτελέσματα να φανούν στη συνέχεια”.

Για κάποιους παίκτες που δεν ήταν σε καλά επίπεδα φυσικής κατάστασης: “Όταν προπονείσαι και παίζεις, έχεις τελείως διαφορετικό αγωνιστικό ρυθμό. Αυτό το αντιμετωπίσαμε με τους Βανγκέλι, Τσιάρα και Βλάχο. Τα παιδιά ανταπεξέρχονται στο πρόγραμμα τους και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο”.

Για τη συνεργασία του με τους παίκτες: “Είναι άψογη η συνεργασία μου με όλους τους παίκτες. Βοηθάει και το νεαρό της ηλικίας μου. Λόγω της γλώσσας συνεννοούμαι και με τους Ισπανούς, οπότε είμαι ευχαριστημένος”.

Για τον Σούλη Παπαδόπουλο:Έχει τον δικό του τρόπο και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει. Θέλω να τον ευχαριστήσω που με εμπιστεύτηκε και μου έδωσε αυτό τον ρόλο”.

Για τον τρόπο που έζησε και ο ίδιος τον αγώνα με τον Πανιώνιο: “Δεν είναι πολλοί που δεν μπορούν να μην παρασυρθούν σε αυτή την ατμόσφαιρα. Ώρες ώρες παραφερόμαστε και εμείς, αλλά τι να κάνουμε;”

Για τη διαχείριση των νεαρών παικτών και πιο συγκεκριμένα για τον Σταυρόπουλο: “Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως από τη μέρα που ήρθα, ακολουθεί ένα έξτρα πρόγραμμα.  Τώρα είναι σε στάδιο αποκατάστασης, αλλά θέλει περισσότερη προετοιμασία, όπως και όλοι οι νεαροί. Θέλει πολύ δουλειά και ατομικά”.

Προτεινόμενα Άρθρα