«Από τις καλύτερες ομάδες που είχε ο ΑΡΗΣ»

από Haris Mol

Σαν σήμερα, 35 χρόνια πριν, ο ΑΡΗΣ κατέκτησε το πρώτο του πρωτάθλημα μετά το 1930 και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής θυμάται…

O Βαγγέλης Αλεξανδρής μίλησε για τη σημερινή… επέτειο όπου σαν σήμερα, 35 χρόνια πριν, 12/2/1979 ο ΑΡΗΣ, του 34χρονου Γιάννη Ιωαννίδη, κατακτά το πρώτο του πρωτάθλημα, μετά το 1930, νικώντας στο καθοριστικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (85-82). Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, που σημειώνει 30 πόντους (20/20 βολές!) Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στον τελικό κυπέλλου και τόνισε ότι ο ΑΡΗΣ μπορούσε να πάρει το κύπελλο.

Αναλυτικά όσα είπε στον Arena fm:

«Το θυμάμαι το παιχνίδι γιατί ήταν πάρα πολύ κρίσιμο, έπρεπε να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί αλλιώς κινδυνεύαμε να χάσουμε το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός τότε είχε πολύ δυνατή ομάδα, ήταν στις έξι καλύτερες ομάδες της τότε Ευρωλίγκας, αλλά και εμείς είχαμε εξαιρετική ομάδα, για μένα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες που είχε ποτέ ο ΑΡΗΣ. Το παιχνίδι είχε γίνει στο Παλέ ντε Σπορ .Γινότανε χαμός από κόσμο, ήταν ακόμα και μέσα στο γήπεδο, είχε γίνει ρεκόρ εισιτηρίων. Επειδή δεν είχε καρέκλες έκοβαν όσα εισιτήρια ήθελαν, είχε πάνω από 10.000 κόσμο, ήταν ο ένας πάνω στον άλλον».
Για τις 20/20 βολές που είχε πετύχει: «Εκείνες τις βολές τις έβαλα με την καρδιά μου. Σκεφτόμουνα ότι άμα χάσω μια μπορεί να χάσουμε το πρωτάθλημα».

Για τον Γιάννη Ιωαννίδη: «Ήταν νεότατος και ο Γιάννης τότε, την προηγούμενη χρονιά είχε σταματήσει το πρωτάθλημα. Ουσιαστικά τον σταματήσαμε εμείς για να πάρουμε το πρωτάθλημα…! Ήταν πολύ εγωιστής, ήθελε να παίζει όλο το παιχνίδι, παρά το ότι είχε μεγαλώσει αρκετά. Ενώ ήταν πανέξυπνος, ικανότατος και σκόρερ ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα γυμνασμένος και τότε δεν μπορούσε να μας ακολουθήσει».

Για τον τελικό κυπέλλου: «Ήταν αναμενόμενο αλλά θα μπορούσε να έχει καλύτερη εικόνα. Αυτό είναι που με ενόχλησε και μένα και πολλούς άλλους. Όταν παίζεις ένα τελικό πηγαίνεις κατάλληλα προετοιμασμένος. Δεν δικαιολογείται το 50-13. Είναι σαν να μην κατέβηκε καν στο δεύτερο ημίχρονο. Ενώ είχε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις στο πρώτο ημίχρονο, μέσα σε 2-3 λεπτά κατέρρευσε η ομάδα χωρίς να υπάρχει λόγος. Ο ΑΡΗΣ μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο»

Για τον φετινό ΑΡΗ: «Θα πρέπει να παλέψει για να μπει στην 8άδα. Αυτές οι ειδήσεις που βγαίνουν περί αποχωρήσεων κάνουν κακό στην ομάδα αλλά και στην πορεία της».

Προτεινόμενα Άρθρα