Ρεμς: Επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από 57 χρόνια

από Γιώργος Γκάτος

Επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία το 2018

Η Ρεμς βρίσκει στον δρόμο της Σερβέτ, στο πρώτο της Ευρωπαϊκό παιχνίδι μετά το 1963. Η ιστορική ομάδα, κυριάρχησε στη Γαλλία τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, όπου και μέτρησε 6 κατακτήσεις πρωταθλήματος και 5 κυπέλλων. 

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού υποβιβάστηκε το 1978-79 και επέστρεψε ξανά στη πρώτη κατηγορία το 2012. Στο μεσοδιάστημα ταλαιπωρήθηκε μεταξύ Ligue 2 και National. Λίγο χρόνια μετά την επάνοδο της, υποβιβάστηκε ξανά (2016), για να επιστρέψει οριστικά το 2018.

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 5η θέση του πρωταθλήματος αφού εκμεταλλεύτηκε την πρόωρη διακοπή εξαιτίας του κορωνοϊού και πήρε το Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Το γήπεδο της είναι το “Stade Auguste-Delaune” και είναι χωρητικότητας 21,684 θεατών. 

Προπονητής των Γάλλων είναι ο 52χρονος Νταβίντ Γκιγιόν, που βρίσκεται στην ομάδα μια 8ετία και έχει περάσει από τις ακαδημίες του συλλόγου, ως και την Β ομάδα. Στον πάγκο της πρώτης ομάδας είναι από το 2017 και την οδήγησε στην άνοδο και έπειτα στην Ευρώπη. 

Στο ρόστερ των Γάλλων υπάρχει μάλιστα και Έλληνας. Ο Τάσος Δώνης πήρε μεταγραφή από την Στουτγκάρδη φέτος το καλοκαίρι.

 Η Ρεμς έχει δώσει ήδη δύο επίσημα παιχνίδια, απέναντι στην Μονακό (2-2) στην πρεμιέρα του Γαλλικού πρωταθλήματος και κόντρα στην Λιλ(0-1) το προηγούμενο Σάββατο, όπου και γνώρισε την ήττα. 

Το ρόστερ των Γάλλων



Προτεινόμενα Άρθρα