Και θέλει και μπορεί

από Haris Mol

Εχουν κίνητρο, έχουν και τις ικανότητες

Ενώπιον μεγάλης, αγωνιστικής πρόκλησης βρίσκεται ο Αυτοκράτορας του ελληνικού μπάσκετ, ΑΡΗΣ, ο οποίος απόψε (21.30) αγωνίζεται στην Πυλαία με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, με σκοπό να κάνει ό,τι ακριβώς έκανε και στην έναρξη της φετινής περιόδου για το Κύπελλο.

Να φύγει με τη νίκη, η οποία θα έχει και βαθμολογικό και ψυχολογικό όφελος. Από το παιχνίδι της 9ης του Οκτώβρη έχουν αλλάξει πολλά, αλλά η νοοτροπία και ο τρόπος αντιμετώπισης του σημερινού αγώνα πρέπει να είναι ο ίδιος. Για το αγωνιστικό, υπεύθυνος είναι ο εκάστοτε προπονητής και στην προκειμένη περίπτωση ο Μίλαν Μίνιτς, με τον Σέρβο να θέλει να γράψει το όνομά του στην ιστορία, παίρνοντας το “ροζ” φύλλο αγώνα, στην έδρα του “αιώνιου”.

Οσον αφορά τους παίκτες,ο κόσμος περιμένει να επειδείξουν την ίδια προσήλωση, όπως στο παιχνίδι του Κυπέλλου και να δείξουν τί σημαίνει… ΑΡΗΣ. Το κίνητρο είναι δεδομένο, καθώς πρόκειται για το τοπικό ντέρμπυ, στο οποίο όλοι θέλουν να παίξουν και -κυρίως- να νικήσουν. 

Tί γίνεται με Σαρικόπουλο-Αθηναίου

Ο Μίλαν Μίνιτς θα περιμένει, έως την ύστατη στιγμή, να δει σε ποια κατάσταση θα βρίκονται οι Γιάννης Αθηναίου και Ζήσης Σαρικόπουλος. Ο πρώτος ταλαιπωρείται από πυρετό, ωστόσο δύσκολα θα χάσει το ντέρμπυ, ενώ ο δεύτερος αισθάνεται καλύτερα και συγκεντρώνει πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή.

“Παρών”, στην Πυλαία, αναμένεται να “φωνάξει” και ο Νίκος Γκίκας, ο οποίος έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του.