Με διπλό νέα ανατροπή των δεδομένων

από Haris Mol

Πέρα από το γόητρο, το ματς του Σαββάτου για τον ΑΡΗ είναι σημαντικό για την εκ νέου οριοθέτηση του στόχου του στο Πρωτάθλημα.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ είναι από τα πλέον ενδιαφέροντα των τελευταίων χρόνων. Πολλές οι εκπλήξεις και μικρή η διαφορά μεταξύ των ομάδων. Για του λόγου το αληθές από την τέταρτη θέση μέχρι και την δωδέκατη η διαφορά είναι μόλις τρεις βαθμοί.

Το Σαββατιάτικο ντέρμπι στην Πυλαία για τον ΑΡΗ είναι πολύ σημαντικό για πολλούς λόγους. Πέρα από το καθαρό θέμα γοήτρου που πάντα υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια με διπλό οι «κιτρινόμαυροι» θα απομακρυνθούν οριστικά από τις περιπέτειες, θα εδραιωθούν στην οχτάδα και θα κοιτούν με μεγαλύτερη αισιοδοξία την εξάδα όπου είναι και ο κυριότερος στόχος στο πρωτάθλημα.

Οι ήττες από Τρίκαλα και Κολοσσό Ρόδου ανέτρεψαν τα δεδομένα αλλά μπορούν να ξανά ανατραπούν τα πάντα με διπλό το Σάββατο. Αν ο ΑΡΗΣ πάρει τη νίκη απέναντι σε έναν αντίπαλο που σαφώς δεν φοβίζει, τότε η βαθμολογική και η ψυχολογική άνοδος στη συνέχεια θα είναι δεδομένη.