«Έχει ανοίξει ο δρόμος για την εξυγίανση»

από Haris Mol

Ο Χρήστος Γρόλλιος μίλησε στο Libero 107.4 και στην εκπομπή «AllAboutARIS on AIR» STO ΛΙΒΕΡΟ 107,4 για την επιτυχία της ΚΑΕ ΑΡΗΣ να υπαχθεί στο άρθρο 99.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο έγκριτος νομικός και για την επιτυχία αλλά και το αν συνδυάζεται η περίπτωση της ΚΑΕ με της ΠΑΕ: «Ήταν σίγουρα μια μεγάλη και δύσκολη επιτυχία. Σημαντικός παράγοντας για να γίνει δεχθεί η αίτηση έπαιξε το πλάνο βιωσιμότητας της ΚΑΕ. Τα οικονομικά δεδομένα  παρουσιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε νε πειστούν όλοι ότι υπάρχει μέλλον. Επίσης για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει σύμπνοια από όλους.  Στην ΚΑΕ ΑΡΗΣ υπήρχε απόλυτη συνεργασία διοίκησης,  οικονομικού επιτελείου και νομικού σε συνεννόηση ακόμη και με τους υπαλλήλους.

Κατάφερε να παρουσιάσει μια υγεία την οποία αντιλαμβάνεται ο καθένας. Πείθεται ακόμη και ο πιο δύσπιστος ότι μπορεί να εξυγιανθεί η εταιρεία.  Ο ΑΡΗΣ έχει μια τεράστια ιστορία την οποία και αποδέχεται όλος ο κόσμος. 

Το σημαντικό σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πρώτα να ενεργείς και μετά να ανακοινώνεις. Όπως έκανε η ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Ανακοίνωσε την επιτυχία σε 3 γραμμές χωρίς τυμπανοκρουσίες
Πάντως οι δύο περιπτώσεις δεν συνδυάζονται σε καμία περίπτωση. Άλλα τα δεδομένα στην ΠΑΕ και άλλα στην ΚΑΕ».

Για την επόμενη μέρα μετά την υπαγωγή στο άρθο 99 ο  Χρήστος Γρόλλιος είπε: «Έχει γίνει ένα συμμάζεμα των οικονομικών των 10 τελευταίων χρήσεων.
Πλέον ο ΑΡΗΣ Ξέρει πολύ καλά το που χρωστάει και το ποιες είναι οι υποχρεώσεις του. Έχει υπάρξει συμφωνία με το Δημόσιο και το ΙΚΑ όπως και με 38 πιστωτές οι οποίοι έχουν αυξηθεί και μετά την αίτηση. Αν υπάρξει σύνεση έχει τη δυνατότητα να ανταποκριθεί σε αυτά που έχουν σχεδιαστεί και σιγά σιγά θα έρθουν και καλύτερα αποτελέσματα.

Ένας από τους στόχους πλέον γιατί όχι, είναι να προσελκύσει και κάποιον επενδυτή. Δεν ξέρω κάτι απλά το αναφέρω σας πιθανό στόχο.  Απίστευτα σημαντικό το ότι γνωρίζουμε πλέον τι ακριβώς πρέπει να πληρωθεί. Αυτό δίνει την ευκαιρία στη διοίκηση να ασχολείται απερίσκεπτα με το αγωνιστικό και ηρεμία να αποπληρώνει σύμφωνα με το πλάνο.

Επίσης υπάρχει η συμφωνία με την τράπεζα Πειραιώς που είναι ένα επιπρόσθετο έσοδο.  Θα αποφέρει σταθερό εισόδημα. Πρόκειται για έξτρα έσοδο το οποίο δεν χρησιμοποιήθηκε στη αίτηση. Επίσης υα υπάρχει και  το ετήσιο τουρνουά Νίκος Γκάλης με ομάδες της Ευρωλίγκα, ενώ δεν είχε προβλεφθεί η συμμετοχή στον τελικό

Όλα αυτά μπορούν να φέρουν την ΚΑΕ ακόμη συντομότερα στον δρόμο της εξυγίανσης. Έχει ανοίξει ο δρόμος».

Για το αν η υπαγωγή στο άρθρο 99 βοηθάει και την προσπάθεια της άρσης του απαγορευτικό από τη ΦΙΜΠΑ τόνισε: «Δεν πρέπει να συνδέουμε τις δύο περιπτώσεις. Το πρώτο βήμα έγινε. Το επόμενο βήμα είναι να λυθεί το πρόβλημα με τη ΦΙΜΠΑ.  Δεν σημαίνει ότι έχουμε εξασφαλισμένη την άρση του μπαν. Θα γίνει ξεχωριστή  προσπάθεια και θα ανακοινωθεί αφού γίνει ότι γίνει. Η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει την τάση να μην επιβάλει καμία συμφωνία. Με τον κ. Πετράτο για παράδειγμα παρότι δεν μπήκαν  οι συμφωνίες στον φάκελο για το 99 υπήρξε λύση στη συνέχεια. Στην εκδίκαση της υπόθεσης υπήρχε συμφωνία γύρω στο 68.98% ποσοστό συναίνεσης, πλέον  ξεπερνάμε το 80%. Αυτό το ποσοστό δεν μας ήταν απαραίτητο για αν υπαχθούμε στο 99. Η ΚΑΕ όμως προσπάθησε να έρθει σε όσο το δυνατόν περισσότερες συμφωνίες και μετά την εκδίκαση της

Η συμφωνία αφορά και αυτούς που δεν έχουν συμφωνήσει. Και αυτοί πρέπει να σεβαστούν το ποσό που έχουν συμφωνήσει οι υπόλοιποι όπως για  παράδειγμα ο Σκορδίλη. Με το ίδιο κούρεμα».

Για το θέμα των δελτίων στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ επισήμανε: «Η άποψη μου είναι αυτά που πράττεις δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιείς.  Πρέπει να είσαι απόλυτα προσηλωμένος στο πρόβλημα.  Δεν θέλω να πάρω θέση γιατί δεν είμαι γνώστης του τώρα. Δεν έχω σαφή άποψη, θέλω να πιστεύω το συντομότερο δυνατό θα εκδοθούν τα δελτία γιατί η ομάδα το χρειάζεται. Πέρυσι την ίδια περίοδο αλλά και το καλοκαίρι εκδόθηκαν. Δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα ο δρόμος πέρυσι. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια. Εύχομαι η παρούσα διοίκηση να πετύχει τον στόχο της πριν από το επόμενο παιχνίδι. Δεν είναι μόνο η φορολογική ενημερότητα υπάρχουν και άλλοι παράμετροι».

Τέλος, για το βόλεϊ και το θέμα με τα δελτία των Ντενσπέιν και  Ντάμποβιτς είπε: «Διάβασα την τελευταία ανακοίνωση του ΑΣ και εκτιμώ πως πρώτα πρέπει να πληρώνεις αυτούς που πασχίζουν τα μέγιστα και έχουν κάνει μάλιστα το  5/6. Πρώτα πρέπει να ανταμείψεις αυτούς που έχουν προσπαθήσει και μετά να προχωρήσουν σε μία μεταγραφή. Καλά η διοίκηση και κατέβαλε τα χρήματα στους υπάρχοντες αθλητές. Φυσικά οι νέοι παίκτες μπορούν να δώσει ένα επιπλέον όραμα και όσον αφορά το κύπελλο».