Διεργασίες σε ΕΠΟ και Φούτμπολ Λιγκ

από Haris Mol

ΕΠΟ και Φούτμπολ Λιγκ ετοιμάζονται για τη γραμμή πλεύσης που θα ακολουθήσουν στο Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο την προσεχή Τρίτη, όπου θα συζητηθεί το πόσες ομάδες θα πέσουν από τη Σούπερ Λιγκ και πόσες θα ανέβουν από τη Φούτμπολ Λιγκ.

Η παρωδία του ελληνικού ποδοσφαίρου συνεχίζεται, καθώς έχουμε φτάσει Ιανουάριο και δεν γνωρίζουμε ακόμα πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν από τη Σούπερ Λιγκ και πόσες θα προβιβαστούν από τη Φούτμπολ Λιγκ. Οι δύο Λίγκες διαφωνούν με την πρώτη να θέλει δύο και τη δεύτερη τρεις.

Η ΕΠΟ δεν μπόρεσε να δώσει λύση και έστειλε το θέμα σε ένα δικό της όργανο, το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο, που θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη. Όλο και πιο έντονα ακούγεται το σενάριο του μπαράζ μεταξύ του τρίτου από το τέλος στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ και του τρίτου της βαθμολογίας της Φούτμπολ Λιγκ.

Την ίδια ώρα τα διοικητικά συμβούλια της ΕΠΟ και της Φούτμπολ Λιγκ ετοιμάζονται για το δικαστήριο. Διαβάστε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ του soccerplus.gr για μία υπόθεση που ενδιαφέρει άμεσα τον ΑΡΗ.

«Tην Παρασκευή θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της Football League, ώστε να δει την πορεία πλεύσης της ενόψει του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ που θα γίνει την Τρίτη στις 28 Ιανουαρίου.

Σήμερα 21/1 μέλη της νεοεκλεγείσας εκτελεστικής επιτροπής της «μικρής λιγκας» βρέθηκαν στα γραφεία της ΕΠΟ, ώστε να κάνουν μια ενημέρωση η οποία βγήκε από τα συμβούλια των προηγούμενων ημερών για το θέμα των ομάδων που ανεβαίνουν από το πρωτάθλημα τους,  αλλά και να ενημερωθούν από την ομοσπονδία για το νέο καταστατικό της FIFA.

Στη συνάντηση ήταν από την πλευρά της ΕΠΟ οι «τιμονιέρης» Θ. Κουρίδης και δίπλα του ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ από τη πλευρά της Football League o πρόεδρος Σπ. Καλογιάννης και εκπρόσωποι των Ηρακλή, Ολυμπιακού Β. και Καλλιθέας.

Η θέση της Football League όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ της είναι πως στο Δικαστήριο αυτό που θα υποστηρίξουν είναι η άνοδος τριών ομάδων. Παράλληλα στο συμβούλιο της Παρασκευής 24/1 θα συζητηθεί –κάτι που ειπώθηκε και στη συνάντηση σήμερα στο Γουδι- η υπερασπιστική γραμμή της «μικρής Λίγκας».

Δηλαδή οι δικηγόροι που θα πάνε, οι διαιτητές που θα οριστούν αλλά και το πόσες ομάδες θα κάνουν πρόσθετη παρέμβαση στο δικαστήριο.

Συμβούλιο και η ΕΠΟ

Την Παρασκευή έχει ορίσει συμβούλιο και η ΕΠΟ με θέμα το νέο καταστατικό της FIFA. Αργότερα, όλοι αγαπημένοι θα παραστούν σε εκδήλωση της ΕΠΣΑ όπου θα τιμήσουν «γνωστό» δικηγόρο για τις υπηρεσίες του…».

Προτεινόμενα Άρθρα