Φτιαγμένος για ανατροπές…

από Νίκος Παπαδόπουλος

Μεγάλη εμφάνιση από τον Αρμενάκη

Την πρώτη του νίκη για το 2014 πέτυχε ο ΑΡΗΣ, ο οποίος μετά από ένα αμφίρροπο και γεμάτο παιχνίδι, επικράτησε της Λαμίας με 3-1 σετ, κατακτώντας τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Με διαφορά το σετ που ξεχώρισε και έκρινε τα πάντα ήταν το τέταρτο του αγώνα, όπου η Λαμία έπαιζε μόνη της για μεγάλο διάστημα, απέναντι σε έναν ΑΡΗ που δεν αντιδρούσε και όλα έδειχναν ότι η νίκη θα κριθεί στο τάι μπρέικ. Με μία απίστευτη ανατροπή όμως, οι γηπεδούχοι κέρδισαν ένα σχεδόν χαμένο σετ, φτάνοντας έτσι στη νίκη.

Η Λαμία μπήκε με φόρα στον αγώνα και πήρε από νωρίς το προβάδισμα, προκαλώντας στον ΑΡΗ πολλά προβλήματα πάνω στο φιλέ. Οι «κίτρινοι» αδυνατούσαν να βρουν λύσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια του σετ και οι Φθιωτοί έφτασαν μέχρι το +5 (15-20). Μάλιστα είχαν τρεις ευκαιρίες να κάνουν το 0-1 (όταν προηγήθηκαν με 21-24), αλλά ο ΑΡΗΣ με μπροστάρη τον Αρμενάκη και καλό μπλοκ, έκανε την ανατροπή, φτάνοντας στο 26-24.

Οι παίκτες του Φίνου πήγαν να κάνουν το ίδιο πράγμα και στο δεύτερο σετ, μόνο που αυτή τη φορά δεν τους βγήκε. Αν και κυνηγούσαν τη Λαμία στη μεγαλύτερη διάρκεια, έκαναν την ανατροπή, πέρασαν μπροστά με 22-21, αλλά στις λεπτομέρειες οι Φθιωτοί πήραν το σετ (24-26) και ισοφάρισαν σε 1-1.

Το τρίτο σετ ήταν ίσως το καλύτερο του ΑΡΗ στον αγώνα. Αν και μέχρι τα μέσα του η Λαμία ήταν σε απόσταση πόντου και πίεζε για τη ανατροπή, οι γηπεδούχοι δεν έχασαν σε κανένα σημείο τη συγκέντρωση τους, «πάτησαν το γκάζι» στο φινάλε και με το 25-20 έγινε το 2-1.

Το φινάλε του αγώνα έμελλε να είναι συναρπαστικό, αφού στο τέταρτο σετ έγινε… της ανατροπής. Η Λαμία ξέφυγε από νωρίς (5-10) και πήρε προβάδισμα… τάι μπρέικ απέναντι στον ΑΡΗ, ο οποίος ήταν κατώτερος του μετρίου. Κάποια λάθη των φιλοξενουμένων και ο… δαιμονισμένος Αρμενάκης, είχαν ως αποτέλεσμα να έρθουν τα πάνω-κάτω και μετά από μία αμφίρροπή εξέλιξη, ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε μια μεγάλη ανατροπή (25-23), πανηγυρίζοντας τελικά την κατάκτηση τριών πολύτιμων βαθμών.

Τα σετ του αγώνα: 26-24, 24-26, 25-20, 25-23

Προτεινόμενα Άρθρα