Κόλος Κοβαλίβκα: Το… πυροτέχνημα της Ουκρανίας

από Νίκος Παπαδόπουλος

Η τύχη χαμογέλασε στον ΑΡΗ αφού όχι μόνο απέφυγε την Τότεναμ αλλά θα παίξει στην έδρα του με την Κόλος Κοβαλίβκα από την Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί θα έρθουν στην Θεσσαλονίκη σε δύο εβδομάδες, με τον ΑΡΗ να έχει το πλεονέκτημα του “Κλεάνθης Βικελίδης” απέναντι στην ομάδα που… ξεπετάχθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία. 

Το προφίλ

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το… 2012 (!) στο χωριό Κοβαλίβκα, έχοντας χρώματα το άσπρο και το μαύρο. 

Στην Ουκρανία, της αποδίδουν τον χαρακτηρισμό της… σταχτοπούτας αφού από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες κατάφερε να ανέβει άλλες τέσσερις για να βρεθεί στο κορυφαίο επίπεδο τον Ιούνιο του 2019! 

Η ομάδα πήρε το όνομά της από αθλητική κοινωνία “Kolos” (ιδρύθηκε από τις Ενώσεις των αγροτών)

Οι τίτλοι

Έχει τρία πρωταθλήματα σε τοπικό επίπεδο (2012, 2013, 2014), ένα πρωτάθλημα στην 3η κατηγορία (2015-16) και την 2η θέση στην 2η κατηγορία μέσω της οποίας ανέβηκε πέρυσι στην Premier της Ουκρανίας. 

Ο προπονητής

Προπονητής των Ουκρανών είναι ο 43χρονος Ουκρανός, Ρουσλάν Κοστιούσιν. O 43χρονος ανέλαβε την ομάδα το 2014 είναι ο… αρχιτέκτονας του ξεπετάγματος που έκανε τα τελευταία χρόνια στην Ουκρανία. Η Κόλος είναι η μοναδική ομάδα στην προπονητική του καριέρα. 

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μόνο στην Ουκρανία, φορώντας μεταξύ άλλων και την φανέλα της Ντνίπρο. 

Το γήπεδο

Το γήπεδο της oυκρανικής ομάδας ονομάζεται “Obolon” και είναι χωριτηκότητας 5100 θέσεων. Μάλιστα, στις 2 Σεπτεμβρίου, η Ουκρανική ομάδα έχει τα εγκαίνια του αναδιαμορφωμένου γηπέδου της.

Φέτος στην Ευρώπη

Για να φτάσει στον 2ο προκριματικό γύρο, η Κόλος… δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσει κανέναν. Έτσι, όπως και ο ΑΡΗΣ, το ματς του “Κλεάνθης Βικελίδης” θα είναι το πρώτο της για φέτος.  

Το ρόστερ

Το πάρε-δώσε των μεταγραφών

Προτεινόμενα Άρθρα