«Η ΕΠΟ ανοίγει μέτωπο, όχι εμείς»

από AllAboutARIS

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη αναφέρθηκε στο θέμα των δελτίων που δεν εκδίδει η ΕΠΟ και γενικότερα στον «πόλεμο» που η ίδια η ομοσπονδία επιλέγει να ανοίξει με τον ΑΡΗ.

Μιλώντας στα Α.Ν. 98,7 ο Λάμπρος Σκόρδας είπε: «Η ΠΑΕ Άρης δεν είναι φορολογικά ενήμερη εδώ και 15 μήνες. Τελευταία φορά πλήρωσε περίπου 800.000 ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2012 για να κάνει μεταγραφές. Από κει και πέρα, έγιναν οι ενέργειες για το άρθρο 99. Ο Άρης δεν μπορεί να έχει φορολογική ενημερότητα από τη στιγμή που είναι στη διαδικασία της εξυγίανσης, έχει όμως προσωρινή διαταγή προστασίας από τους πιστωτές. Τόσο μέχρι τις 29 Νοεμβρίου, όσο και μετά τις 13 Ιανουαρίου με τη νέα αίτηση που κάναμε».

Σε ότι αφορά τη στάση της ΕΠΟ τόνισε ότι: «Ο Άρης έκανε ακριβώς ότι έκανε και πριν ένα χρόνο πριν τον Ιανουάριο του 2013, την ίδια διαδικασία, αλλά κακώς δεν εκδόθηκαν τα δελτία. Πρόκειται για μια ύποπτη αλλαγή στάσης, με προφανή στόχο. Ίσως ο Άρης δικαιωθεί στις 29 Ιανουαρίου, για να είναι πιο… υποβιβασμένος. Αυτό θέλουν κάποιοι εκεί στην Αθήνα. Εμείς θέλουμε την εφαρμογή του νόμου. Η ΕΠΟ δεν το κάνει, ανοίγει μέτωπο όχι εμείς, γιατί αυτή άλλαξε στάση».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ είπε ακόμη:

1. «Είναι φαιδρότητες αυτά που λέγονται για τα 40.000 ευρώ από αρρωστημένα μυαλά. Αν ήταν αυτό το πρόβλημα θα το είχαμε λύσει. Θα βρίσκαμε τρόπο. Μέχρι και τα… κάλαντα θα λέγαμε. Δεν υπάρχει τέτοιο ποσό όμως. Ο Άρης για να είναι φορολογικά ενήμερος θα έπρεπε να ρυθμίσει χρέη 8.000.000 ευρώ, άρα χρειάζεται να καταβάλλει πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ για ένα μήνα!

Δεν μπορεί να δοθεί αυτό το ποσό, είναι τεράστιο, έχει μεγαλες υποχρεώσεις στη συνέχεια. Αλλά και να ήθελε και να μπορούσε, η προσωρινή διαταγή του απαγορεύει να το κάνει. Βάσει της απόφασης δεν δικαιούται να πληρώσει κάποιον πιστωτή, γιατί αυτόματα θα είναι άκυρη η προσωρινή διαταγή».

2. «O Άρης από την ημέρα που μπήκε σε καθεστώς προστασίας έχει πληρώσει περίπου 3.000.000 ευρώ! Είναι όλα γελοιότητες λοιπόν, ότι δεν πληρώνει ο Άρης. Άσχετα εάν η διοίκηση Ηλιάδη έδωσε όλα τα τηλεοπτικά και έκανε κακό χειρισμό και διαχωρισμό των πληρωμών με αποτέλεσμα να υπάρχουν άλλα έσοδα μέχρι το τέλος της χρονιάς πλην των εισιτηρίων, αλλά ο Άρης πλήρωνε μέχρι πρόσφατα τις υποχρεώσεις του. Πρόσφατα δέχθηκε και το ΙΚΑ ρύθμιση και ο Άρης πληρώνει».

3. «Η ΕΠΟ κακώς δεν εκδίδει δελτία. Στείλαμε εξώδικο στους 5 δικαστές. Αν δεν προχωρήσουν στην έκδοση των δελτίων θα καταθέσουμε μηνύσεις για απείθεια, γιατί η ΕΠΟ δεν σέβεται δικαστικές αποφάσεις, την ανώτατη αρχή, θα φτάσουμε μέχρι και τον εισαγγελέα εάν χρειαστεί για να αποδοθεί η δικαιοσύνη. Ακόμη και στην επιτροπή μεταγραφών, αυτοί που μειοψήφισαν έλεγαν ότι η προσωρινή διαταγή καλύπτει τον Άρη, ενώ μέχρι και ο Αστέρας Τρίπολης με τον Μποροβήλο αντιπρόεδρο της λίγκας δεν πίστευε ότι η ΕΠΟ θα αρνηθεί να εκδώσει δελτία και συναίνεσε άλλωστε να έρθει ο Μπακασέτας. Την ίδια απόφαση διαβάσαμε όλοι μας. Απίστευτα πράγματα».

4. «Κακώς δίκασε η ΕΠΟ τις έξι υποθέσεις σε βάρος του Αρη. Όλα ξεκίνησαν από τις πιέσεις των δικηγόρων (επέμεναν οι παίκτες), αλλά όπως παραδέχθηκε και ο Λίβας, η προσωρινή διαταγή απαγορεύει το δικαστήριο να εκτελέσει οποιαδήποτε απόφαση ή λήψη μέτρου για τις υποθέσεις μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Δεν μπορεί να βγει καμία απόφαση, ούτε να εκτελεστεί σε βάρος του Άρη, το απαγορεύει το δικαστήριο».

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΡΗΣ μίλησε επίσης για πρώτη φορά για τα χρήματα που έχει κερδίσει ο ΑΡΗΣ από τις υποθέσεις Χαβίτο και Βιτόλο αλλά δεν μπορεί να εισπράξει. Αναλυτικότερα είπε: «Ο ΑΡΗΣ που έχει να λαμβάνει χρήματα από τη Λα Κορούνια για τον Χαβίτο και την Σανταντέρ για έναν άλλο παίκτη (σ.σ. εννοεί τον Βιτόλο άσχετα αν δεν το λέει) δεν μπορεί να το κάνει γιατί οι δύο ομάδες βρίσκονται υπό καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης και προστατεύονται από το νόμο και δεν μπορούμε να εισπράξουμε τα χρήματα που μας χρωστάνε».

Ουσιαστικά επιβεβαίωσε πραγματικά γεγονότα που όταν αναφέρονταν τα προηγούμενα χρόνια… παρουσιάζονταν ως ψέματα.

Προτεινόμενα Άρθρα