«Τα πάντα για να υπάρχει κόσμος»

από AllAboutARIS

Για όλα τα φλέγοντα θέματα μίλησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ, Λευτέρης Αρβανίτης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη

Την πεποίθηση ότι ο ΑΡΗΣ θα καταφέρει να αλλάξει τα δεδομένα που διαμορφώνονται και να γίνει ο τελικός του Ηρακλείου με κόσμο και των δύο ομάδων εξέφρασε ο Λευτέρης Αρβανίτης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Σταμάτη Μουρελή στα Α.Ν. αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα που απασχολεί τους οπαδούς της ομάδας, στο άρθρο 99, στην επιλογή Μίνιτς αλλά και το θέμα της χορηγίας με την τράπεζα Πειραιώς.

Αναλυτικά είπε:

Για το θέμα των εισιτηρίων: «Διάβασα τις δηλώσεις του κ. Τσαγκρώνη. Είναι η πρώτη φορά που επίσημα η ΕΟΚ εκφράζει την άποψη να μην δοθούν εισιτήρια στις ομάδες. Εμείς εγγράφως είχαμε ζητήσει να μας πουν πόσα εισιτήρια θα πάρουμε. Μας απάντησαν ότι θα κατέβει κλιμάκιο της ΕΟΚ για να δει το γήπεδο και να μιλήσει με την Αστυνομία. Ακολούθησε νέα επικοινωνία με την ΕΟΚ και μας είπαν ότι η Αστυνομία δεν επιθυμεί να υπάρχουν φίλαθλοι των δύο ομάδων. Θεωρώ ότι είναι η άποψη της ΕΟΚ για το πώς θα πρέπει να γίνει ο τελικός. Εμείς έχουμε μία άλλη γνώμη. Στη σύσκεψη της Δευτέρας θα ζητήσουμε επίσημα και από την Αστυνομία να μας δώσει εισιτήρια για τον τελικό. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν οπαδοί των δύο ομάδων, γιατί είναι ένα πολύ ωραίο θέαμα να βλέπουμε έναν τελικό με τον κόσμο στο πλευρό τους. Θεωρώ ότι υπάρχει η δυνατότητα να περιφρουρήσουν οι ομάδες τους φιλάθλους τους. Βάσει νόμου η Αστυνομία είναι αυτή που θα αποφασίσει τι θα γίνει. Εμείς ό,τι είναι να κάνουμε θα το κάνουμε, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση και πιστεύουμε ότι θα πείσουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέλη να γίνει ο τελικός με φιλάθλους οργανωμένα».

Για το γεγονός ότι υπάρχει κόσμος που έχει ήδη κλείσει εισιτήρια για το Ηράκλειο και για την ανησυχία ότι η τοπική κοινωνία θα είναι υπέρ του Παναθηναϊκού: «Έχετε δίκαιο. Είναι μία πόλη μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Σίγουρα έχουμε πολύ κόσμο σε όλη την Ελλάδα αλλά στο Νότο έχουμε λιγότερους οπαδούς από τις ομάδες της Αθήνας. Είναι άδικο για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Αν δεν γίνει τελικά αποδεκτό το αίτημά μας και πάνε τα εισιτήρια στην τοπική κοινωνία, έχουμε κάποια ερωτήματα να θέσουμε για το πού θα πάνε τα εισιτήρια, πώς θα διατεθούν, τι ακριβώς θα ισχύει με την ταυτότητα κτλ. Ανάλογα με την απόφαση που θα παρθεί θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις για να έχουμε κόσμο στο γήπεδο».

Για να κατεβάσει την εφηβική ομάδα αν δεν αλλάξει η απόφαση: «Καταλαβαίνω τον εκνευρισμό των φιλάθλων. Εννοείται ότι δεν μπορεί μία ομάδα με τεράστια ιστορία όπως ο ΑΡΗΣ να ευτελίζει έναν τίτλο που πας να διεκδικήσεις και να κατεβείς με το εφηβικό, συν το ό,τι θα υπάρξει αυστηρή τιμωρία. Δεν μπορεί να μην πάει ο ΑΡΗΣ να διεκδικήσει αυτόν τον τίτλο. Εμείς θα δώσουμε τη Δευτέρα τη μάχη μας στην Αστυνομία τεκμηριωμένα, να παρθεί η τελική απόφαση, να δούμε πώς θα διατεθούν τα εισιτήρια και πού, να επισκεφτούμε τους φορείς που θα πάρουν τα εισιτήρια και να καταφέρουμε να παρακολουθήσει το παιχνίδι κόσμος του ΑΡΗ από κοντά».

Για την αρνητική προδιάθεση της Αστυνομίας: «Σε καμία χώρα του κόσμου δεν συμβαίνει αυτό. Οι ομάδες μπορούν να διοργανώσουν έναν τελικό χωρίς να συμβεί το παραμικρό και τελευταίο παράδειγμα είναι ο τελικός του ποδοσφαίρου. Η Αστυνομία του Ηρακλείου αν δεν μπορεί να οργανώσει έναν τελικό κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσε να δηλώσει αδυναμία και να πηγαίναμε σε μία άλλη πόλη. Το παιχνίδι θα μπορούσε να γίνει και στη Λάρισα, όπου έχουν γίνει τελικοί και έχουν την εμπειρία, θα μπορούσε να γίνει στη Λαμία, στη Δράμα. Αν δεν μπορούσαν θα έπρεπε να το πουν».

Για το τι συνέβη και κατέληξε στην επιλογή Μίνιτς και τι έγινε με τον Γιαννάκη: «Η ανακοίνωση για την περίπτωση του Παναγιώτη Γιαννάκη τα λέει όλα. Ήταν ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον ΑΡΗ που ήταν κλειστό, όπως ο Νίκος Γκάλης. Ανοίξαμε το κεφάλαιο Γκάλη, που είναι κοντά στην ομάδα. Ο Γιαννάκης δεν ήθελε να ακούσει για ΑΡΗ αλλά με τη διοικητική αλλαγή με την αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας μας είπε ότι θα ήθελε πολύ να έρθει αλλά πρόβλημα είναι το συμβόλαιο με την Κίνα, που λήγει το 2016. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι από τη στιγμή που υπήρχε αυτό το θέμα. Μου είπε ‘αν θέλεις πρόεδρε μπορεί να μην γίνει τώρα, να γίνει αργότερα. Μπορείς να προχωρήσεις παρακάτω’. Του δώσαμε λίγο χρόνο για να ρωτήσει την εθνική Κίνας μήπως μπορούσε να αναλάβει παράλληλα ομάδα. Δεν έγινε αυτό και πήγαμε παρακάτω. Αν δεν υπήρχαν τα δύο αρνητικά αποτελέσματα με Τρίκαλα και Κολοσσό πιθανόν να προχωρούσαμε ως είχε το τιμ. Με τον πρώην προπονητή, τον κ. Αγγέλου συζητούσαμε πολλά πράγματα. Δεν ήταν πρότασή του. Άποψή του ήταν. Τον κόουτς Μίνιτς τον γνώριζα από όταν ήμουν στα τμήματα υποδομής. Δουλεύει πολύ με νέους αθλητές. Ξέρει τα μυστικά του μπάσκετ. Θεωρώ ότι ταίριαζε σε αυτή την φιλοσοφία. Ξέρει τον ΑΡΗ, την Ελλάδα, μιλάει ελληνικά και όλοι αυτοί ήταν οι λόγοι που καταλήξαμε στον Μίλαν Μίνιτς».

Για το άρθρο 99: «Δικάσαμε στις 13 Δεκεμβρίου. Ο νόμος δίνει στο δικαστήριο 45 μέρες για να βγάλει απόφαση. Είμαστε σε αναμονή της απόφασης. Πήγαμε καλά στην ακροαματική διαδικασία. Έχουμε και τη συναίνεση του δημοσίου, είχαμε ασφαλιστική ενημερότητα, το μπίζνες πλαν έχει να κάνει με πραγματικά δεδομένα και όχι με την έλευση επενδυτή ή την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Είναι ένα βιώσιμο πλάνο και μία ΚΑΕ, που μπορεί άνετα να τα βγάλει πέρα αν επικυρωθεί η υπαγωγή μας».

Για τη χορηγία της τράπεζας Πειραιώς: «Είναι μία συμφωνία, συνεργασία, χορηγία με την τράπεζα Πειραιώς. Υπάρχει ήδη συμφωνία. Μας έχει στείλει το ιδιωτικό συμφωνητικό και τη σύμβαση. Την έχει δει το νομικό μας τμήμα. Κάναμε κάποιες παρατηρήσεις, το στείλαμε στο νομικό τμήμα της τράπεζας Πειραιώς, το είδαν, συμφωνούν, θα κάνουν τις αλλαγές και θα μας το στείλουν για να τελειώσουμε. Είναι ένα χορηγικό πρόγραμμα με την πιστωτική κάρτα ΑΡΗΣ, που θα βγει σε όλες τις τράπεζες. Είναι ένα πρότζεκτ, που λειτουργεί γεωμετρικά. Όσο πιο πολλές κάρτες βγαίνουν και αγορές γίνονται ο ΑΡΗΣ επί χρόνια θα έχει ένα μεγάλο έσοδο. Επιπλέον θα έχει δίπλα του έναν μεγάλο πιστωτικό οργανισμό. Είναι ένα μεγάλο βήμα για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ. Αν σκεφτείτε ότι συμφωνίες υπάρχουν με την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ΚΑΕ ΑΡΗΣ βγάζετε τα συμπεράσματά σας».

Για το αν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την ομάδα: «Περιμένουμε την απόφαση για το άρθρο 99, όπου η ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχοντας πριν από 1,5 χρόνο στην πλάτη της 5,5 εκ. ευρώ χρέη και θα πάει με το άρθρο 99 στα 3 εκ. ευρώ χρέη διακανονισμένα σε βάθος χρόνου. Η ομάδα έχει τώρα αξιοπρέπεια, έχει παίκτες από τους οποίους μπορεί κάτι να πάρει, θεωρώ ότι θα είναι μία εταιρία για την οποία θα ενδιαφερθεί πολύς κόσμος. Σίγουρα όσοι εμπλέκονται ψάχνουμε με τις γνωριμίες μας να προσεγγίσουμε χρηματοδότες ή επενδυτές. Δεν υπάρχει τώρα κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα αν υπαχθούμε στο άρθρο 99 η ομάδα θα είναι πάρα πολύ ελκυστική».

Για το θέμα της ΦΙΜΠΑ: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι του 2012 έχοντας στην πλάτη μας έξι απαγορεύσεις. Σκορδίλης, Μάιλς, Ντάστον, Μπετς, Πάουνιτς και Ματσόν. Έχουν κλείσει οι υποθέσεις με τον Ματσόν και τον Πάουνιτς, έχουμε συμφωνήσει με τον Μπετς, άρα οι τρεις απαγορεύσεις έχουν φύγει. Υπόψη ότι οι ομάδες πνίγονται με μία απαγόρευση, εμείς είχαμε έξι. Είναι σε πολύ καλό δρόμο του Ντάστον, έχει βρεθεί δίαυλος επικοινωνίας και με τον Μάιλς, οπότε θα τους δούμε με αυτή τη σειρά και στο τέλος με τον Γάιο. Δεν υπάρχει κάποια επικοινωνία μαζί του. Εμείς κάνουμε μία συγκεκριμένη πρόταση η οποία δεν αλλάζει από πιστωτή σε πιστωτή. Θα μείνει τελευταίος ο Γάιος και θα δούμε τι θα γίνει με το άρθρο 99».

Προτεινόμενα Άρθρα