Το καλό παρελθόν του ΑΡΗ με την Χάποελ Μπερ Σεβά (vids)

από AllAboutARIS

Έχει καλό παρελθόν με την Χάποελ Μπερ Σεβά ο ΑΡΗΣ, ομάδα που ίσως αντιμετωπίσει στα προκριματικά του Europa league

Η UEFA έκανε τον διαχωρισμό των γκρουπ για την αυριανή κλήρωση στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa league και ο ΑΡΗΣ θα κληθεί να αντιμετωπίσει στις 17 Σεπτεμβρίου μία εκ των Τότεναμ, Κόλος Κοβαλίνκα και Χάποελ Μπερ Σεβά.

Τους Ισραηλινούς έχει ξαναπετύχει στο ευρωπαϊκό του παρελθόν ο ΑΡΗΣ, έχοντας καλές αναμνήσεις αφού το 1994 σε διπλά παιχνίδια για τον 1ο προκριματικό γύρο του τότε Κυπέλλου UEFA, την είχε κερδίσει δις.

Συγκεκριμένα, το καλοκαίρι του 1994 ο ΑΡΗΣ ξεκινούσε το ευρωπαϊκό του ταξίδι και στις 9 Αυγούστου φιλοξένησε τους Ισραηλινούς στο “Κλεάνθης Βικελίδης” παίρνοντας νίκη με 3-1, με τον Αντώνη Σαπουντζή να πετυχαίνει 2 γκολ (6′, 65′ π.) και τον Σίλβα Σάντος να θέτει τις βάσεις της πρόκρισης στο 90′, ενώ στο 11′ είχε ισοφαρίσει ο Γκούσιεβ.

Μία εβδομάδα αργότερα ο ΑΡΗΣ απέδειξε την ανωτερότητά του περνώντας με 1-2 από το Ισραήλ. Οι κιτρινόμαυροι πήραν το προβάδισμα με τον Μπουγιουκλή (30′), βάζοντας ταφόπλακα στα όνειρα της Χάποελ, η οποία όμως ισοφάρισε με τον Μαντάρ (46′). Ο Μιλόγιεβιτς στο 55ο λεπτό έκανε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ, με τον ΑΡΗ να παίρνει την πρόκριση για τον 2ο γύρο του κυπέλλου UEFA.

Προτεινόμενα Άρθρα