Ενταλμα σύλληψης για Κοντομηνά και άλλους 9

από AllAboutARIS

Εντάλματα σύλληψης για τουλάχιστον 10 φυσικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων και ο Δημήτρης Κοντομηνάς εξέδωσαν οι εισαγγελείς διαφθοράς.

Εντάλματα σύλληψης εξέδωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, οι εισαγγελείς διαφθοράς μαζί με τον ανακριτή Νικόλαο Ανδρεάδη, σε βάρος τουλάχιστον 10 προσώπων, πρώην μελών του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά και επιχειρηματιών για τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος που αφορούν στη χορήγηση δανείων από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Μετά το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Βρόμικου Χρήματος αλλά και την έρευνα των εισαγγελέων διαφθοράς, εντοπίστηκε τρύπα περί των 500 εκατομμυρίων ευρώ στο ίδρυμα, αλλά και δάνεια που είχαν δοθεί με μεγάλες επισφάλειες και χαριστικούς όρους.

Μεταξύ των προσώπων που αναζητούνται είναι οι Άγγελος Φιλιππίδης, Κλέων Παπαδόπουλος (πρώην διοικητές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου), Κυριάκος Γριβέας (επιχειρηματίας που διαμένει στο Λονδίνο), Αναστασία Βάτσικα, ο Κύπριος εφοπλιστής Μιχάλης Έλληνας, ο Μάριος Βαρότσης (συνελήφθη και είναι ήδη στην Ασφάλεια), ο Κ. Σιγανός, και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο με λοίμωξη. Το όνομα του τελευταίου προσετέθη στη σχετική λίστα -σύμφωνα με επιχειρηματικούς κύκλους- κατόπιν υποδείξεως ισχυρού οικονομικού παράγοντα- (κατά Καραμανλή «νταβατζή») για καθαρά λόγους εντυπωσιασμού.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της χορήγησης δανείου ύψους 19.000.000 ευρώ στην εταιρία «Εμπορική, Ξενοδοχειακή Εταιρία Συμμετοχών» συμφερόντων Γριβέα και της συζύγου του Βάτσικα. Τα δάνεια δεν χρησιμοποιήθηκαν ως κεφάλαιο κίνησης, όπως είχαν ζητηθεί, αλλά το εισέπραξαν οι Γριβέας και Βάτσικα ως….αντίτιμο πώλησης στην Ξενοδοχειακή Εταιρία 3 δικών τους κυπριακών εταιριών, οι οποίες ήταν ζημιογόνες!

Ο κύκλος των ερευνώμενων αδικημάτων περιλαμβάνει σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως απιστία, απάτη, ηθική αυτουργία και συνέργεια στα προαναφερόμενα αδικήματα, αλλά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι από τους κατηγορούμενους, που φέρονται να έχουν σημαντικό ρόλο στην υπόθεση, αναζητήθηκαν στις οικίες τους, αλλά δεν εντοπίστηκαν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος έχει προχωρήσει σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων , που αφορά τόσο σε ακίνητα όσο και σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς, σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει έστω ένα μέρος των ύποπτων δανείων.

πηγή: www.zougla.gr

Προτεινόμενα Άρθρα