Ο ρόλος του Χαριστέα, η Σπόρτινγκ Λισαβόνας και ο… Φελαϊνί

από Νίκος Παπαδόπουλος

Τα τελευταία 24ωρα το ένα γεγονός που βρέθηκε στο επίκεντρο για τον ΑΡΗ, ήταν το φιλικό με την Σάλκε. Το άλλο ήταν το Αλί Αντέμ.

Την ώρα που όλοι κινούνταν στον απόηχο της αναμέτρησης με τους Γερμανούς, ο ΑΡΗΣ ενημέρωνε ότι έφτασε σε συμφωνία με τον 20χρονο χαφ. 

Η… σκόνη που σηκώθηκε γύρω από την συγκεκριμένη συμφωνία, είναι αρκετή. Και πηγή για αυτήν αποτελεί η πίστη των ανθρώπων της ομάδας στο ποδοσφαιρικό πρότζεκτ που λέγεται “Αλί Αντέμ”. Για αυτό και το σπάνιο, αλλά λογικό σε αυτήν την περίπτωση, τετραετές συμβόλαιο. 

Ο Αντέμ πρόλαβε σε μικρή ηλικία να κάνει όνομα στην πατρίδα του, “τραβώντας” τα βλέμματα αρκετών ομάδων. Άλλες όχι τόσο γνωστές, άλλες όμως με βαρύ όνομα. 

Η Βαρντάρ… κατάφερε να τον χάσει και ο ΑΡΗΣ καραδοκούσε μήνες στην γωνία για να τον πάρει ως ελεύθερο. Μία ανακάλυψη που έκανε το έμπειρο μάτι του Γιώργου Κικερίδη και ενθουσίασε άπαντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα. 

Φυσικά πρόκειται για κάτι άγνωστο. Ένας 20χρονος μέσος για τον οποίο ακόμα συγκεντρώνονται οι πρώτες πληροφορίες. Και πλην του Γιώργου Κικερίδη, αυτός που τον ξέρει αρκετά καλά είναι ο μανατζέρ του. 

Ο Γιόβκο Ντιμόφσκι ζει τα τελευταία χρόνια από κοντά την εξέλιξη του Αντέμ και μέσω του AllAboutARIS εξηγεί τους λόγους που επέλεξαν τον ΑΡΗ, ρίχνει στο τραπέζι κάποια… βαριά ονόματα ομάδων που τσέκαραν τον παίκτη και κάνει μία πρώτη ανάλυση του αγωνιστικού του προφίλ.

-Δεν ξέρω αν έχετε αντιληφθεί την πολύ κουβέντα που γίνεται για τον πελάτη σας… Και ειδικά από την στιγμή που επιλέξατε τον ΑΡΗ, ενώ φήμες λένε ότι μεγάλα ονόματα είχαν τον Αλί στην λίστα τους… 

“Ναι όντως… Ομάδες όπως η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η Κασίμπασα και μεγάλα ονόματα της πρώην Γιουγκοσλαβίας ασχολήθηκαν με τον παίκτη. Στο τέλος όμως κατέληξε εδώ. Ο ΑΡΗΣ, μας παρουσίασε κάτι ουσιαστικό”.

-Για ποιούς λόγους όμως; Διότι αναφέρατε κάποια μεγάλα κλαμπ…

“Στα Σκόπια όλοι ξέρουν τον ΑΡΗ. Μεγάλη ομάδα, με παράδοση και θερμούς οπαδούς. Επίσης είδαμε ότι στον ΑΡΗ υπάρχει ένας Γερμανός τεχνικός στον οποίο αρέσει να δουλεύει με νέα παιδιά και να τους βοηθάει να εξελιχθούν. 

Ισως, όμως, ο βασικότερος λόγος ήταν ο Άγγελος Χαριστέας. . Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Βαλκανικού ποδοσφαίρου. Επικοινώνησε μαζί μας και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε λόγος να σκεφτούμε κάτι άλλο”.

-Οι περισσότεροι, για να μην πω όλοι, δεν γνωρίζουν τον Αλί ως παίκτη. Σίγουρα μπορείτε να μας δώσετε κάτι παραπάνω. 

“Στα 19 του χρόνια ήταν ήδη πρωταθλητής με την Βαρντάρ. Είναι εγκεφαλικός παίκτης. με καλή τεχνική. Μπορεί να τρέχει συνεχώς για 90 λεπτά. Έχει τα χαρακτηριστικά για να γίνει μεγάλος παίκτης. . Αν δουλέψει σκληρά και σωστά, μπορεί να εξελιχθεί”.

-Άρα μπορεί να βοηθήσει τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά…

“Στην Βαρντάρ και στην Εθνική ομάδα έπαιζε ως 6άρι ή 8άρι. Στον ΑΡΗ θα δούμε τί θα αποφασίσει ο προπονητής”.

-Αντιλαμβάνεστε ότι γεννάται ένα σημαντικό ερώτημα. Πώς η Βαρντάρ έχασε έναν παίκτη με τέτοια προοπτική…

“Πριν έναν χρόνο υπήρξαν προτάσεις από την Τουρκία, αλλά η Βαρντάρ ζητούσε πολλά λεφτά. Μετά προέκυψαν κάποια προβλήματα στον σύλλογο, λόγω των υψηλών συμβολαίων και έτσι έχουν χάσει τρεις-τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις παικτών”.

-Τί πρέπει να ξέρουμε για τον Αλί έξω από το γήπεδο;

“Ηρεμο παιδί, νορμάλ. Το μόνο που έχει στο μυαλό του είναι το ποδόσφαιρο. Έχει φυσικά και ένα ενδιαφέρον… μαλλί. Για αυτό και στην Βαρντάρ τον φώναζαν Φελαϊνί. Το πρότυπό του όμως είναι ο Μόντριτς”.

Προτεινόμενα Άρθρα