Με… άρωμα Ρόμα

από Νίκος Παπαδόπουλος

Οι σπουδές στο πανεπιστήμιο της Ρώμης και η θητεία του στη Ρόμα των Ρανιέρι και Μοντέλα

Με νέο πρόσωπο -σε σχέση με πέρυσι- τον Νίκο Γιάκου κυλούν οι πρώτες μέρες της δεύτερης θητείας του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο του ΑΡΗ. Ο άνθρωπος στον οποίο ο 46χρονος τεχνικός θα εμπιστευτεί το κομμάτι της εκγύμνασης των παικτών.

Αν και μόλις 25 ετών, ο Γιάγκου έχει φροντίζει να “γεμίσει” το βιογραφικό του, δουλεύοντας μάλιστα και στο εξωτερικό. Αποφοίτησε από τα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία πήγε με υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Ρώμης. Εκεί πήρε μάστερ στην προπονητική φυσικής κατάστασης στο ποδόσφαιρο, έχοντας για καθηγητή τον Βόλτερ Ντι Σάλβο. Με θητεία μεταξύ άλλων σε σε Μαν. Γιουνάιτεντ, Λάτσιο, Εθνική Αγγλίας, ενώ σύμφωνα με φήμες, ήταν αυτός που έκανε την αρχή, ώστε να πάρει μεταγραφή ο Ρονάλντο στους “γκαλάκτικος”.

Με το τέλος των σπουδών του, ο Γιάγκου έκανε τη διατριβή του στην πρώτη ομάδα της Ρόμα, δουλεύοντας με τους Κλαούντιο Ρανιέρι και Βιτσέντζο Μοντέλα.

Οι πρώτες του δουλειές στην Ελλάδα ήταν στην γεννέτειρα του, Κατερίνη, σε Βατανιακό και Πιερικό, εκεί όπου γνώρισε και τον Σούλη Παπαδόπουλο. Με εισήγηση του οποίου πήγε μετέπειτα στον Αχαρναϊκό, από τον οποίο αποχώρησε, ώστε να ενταχθεί στο τιμ του Σούλη, στον ΑΡΗ. Το θετικό είναι πως οι παίκτες εκτίμησαν τη δουλειά του από την πρώτη κιόλας προπόνηση, ενώ αναμένεται να τα… λέει συχνά με Αγκάνθο, Πουλίδο, αφού εκτός από ιταλικά, μιλάει και ισπανικά.

Προτεινόμενα Άρθρα